2009. április 16.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Operatőri díj a Nyugalomért

Babos Tamás az Alföldi Róbert rendezte Nyugalom című filmért a legjobb operatőr díját nyerte a leccei filmfesztiválon. Babos Tamás a közelmúltban többek között a Kaméleon, a Magyar szépség, a Passzport és az Észak, észak című magyar mozgóképek operatőre volt.


A legjobb operatőr díjával jutalmazta Babos Tamást a leccei filmfesztivál nemzetközi zsűrije a Nyugalom című film fényképezéséért. "Babos Tamás kiemelkedő szakmai tudásának köszönhetően a film elbeszélő formája erőteljes vizuális élménnyé változott." - indokolta döntést a zsűri, melynek elnöke Eva Zaoralová cseh filmkritikus, a Karlovy Vary-i filmfesztivál igazgatója volt.

Babos Tamás a közelmúltban többek között a Kaméleon, a Magyar szépség, a Passzport és az Észak, észak című magyar mozgóképek operatőre volt.

Alföldi Róbert filmrendezői debütálása az április 5-én véget ért olaszországi mozgókép seregszemle versenyében tíz európai alkotás között mutatkozott be. A Nyugalom Udvaros Dorottya, Makranczi Zalán, Gryllus Dorka és Hernádi Judit főszereplésével készült az Unió Film produkciójában, Bartis Attila azonos című nagysikerű regénye alapján.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei