2009. április 21.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sofia Coppola visszaül a rendezői székbe

Sofia Coppola nevét a 2006-os Marie Antoinette óta nem hallhattuk, de most visszatér. Három év után ismét rendez. A Somewhere című film főszereplői Stephen Dorff, Elle Fanning és a hírhedt hollywoodi Chateau Marmont hotel. Nyomába érhet az Elveszett jelentésnek, vagy jobb lenne minél előbb "kijelentkezni"?

Sofia Coppola filmes karrierje igen korán kezdődött. Gyermekként több alkalommal is szerepelt apja, Francis Ford Coppola filmjeiben, többek között a Keresztapában is. Miután Mary Corleone alakításáért 2 Arany Málna-díjat kapott, kisebb szerepek kivételével felhagyott a színészkedéssel. Rendezői pályafutását 1996-ban egy 28 perces rövidfilmmel (Bed, Bath and Beyonce) kezdte. 2003-ban az Elveszett jelentés hozta meg számára az igazi sikert. Megkapta a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díját, és jelölték a legjobb rendező díjára is. Ezen kívül három Golden Globe-díjat is átvehetett. A film érdekessége, hogy szinte az egészet a japán fővárosban található Hyatt Hotelben forgatták.

Sofia Coppola 2006-ban a Marie Antoinette vegyes fogadtatása után egy kis időre visszavonult, de most ismét filmet rendez. Visszatér a sikert hozó ötlethez: legújabb filmjét, mely a Somewhere címet kapta, a hollywoodi Chateau Marmont hotelban forgatják majd. A Chateau Marmont számos hollywoodi híresség otthona volt már: Greta Garbo, Vivien Leigh, Howard Hughes. 1982-ben itt halt meg drogtúladagolásban John Belushi.

Nem csupán a helyszín emlékeztet kísértetiesen az Elveszett jelentésre, hanem a központi mozzanat is, ami a mindent megváltoztató, hirtelen találkozás. Coppola legújabb filmje egy önpusztító életet élő színészről szól (Stephen Dorff), aki csak akkor gondolja át életét, amikor váratlanul beállít hozzá 11 éves lánya (Dakota Fanning). A téma és a helyszín hasononló, de ez még nem elég a díjesőhöz. Vajon a nyomába érhet a Somewhere az Elveszett jelentésnek? Hamarosan kiderül.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei