2009. április 22.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Star Trek (XI.) még mozikba sem került, már a folytatását készítik

Habár csak május elején kerül bemutatásra a legújabb és minden eddiginél jobban várt Star Trek film, mely az 1966-ban indult sorozat kezdete előtti történéseket hivatott bemutatni, a készítők már most borítékolják a sikert, így nem is meglepő, hogy gyorsan megbíztak három forgatókönyvírót a következő rész megírására, amelynek 2011-re már a bemutatóját tervezik.

Május 7-én, egy nappal az amerikai premier előtt, idehaza is megbizonyosodhatunk afelől, hogy érdemes még egy bőrt lehúzni a Star Trekről, ráadásul úgy, hogy az nem csak a sorozat rajongóinak jelent majd élvezetet, hanem minden látványos és akcióban dúskáló filmre éhező mozilátogatónak. A Paramount Pictures annyira biztos a film kedvező fogadtatásában, hogy már dolgozik a második részen. A rendező, J.J. Abrams egyelőre csak a produceri feladatokat vállalta el a következő résznél. Azt egyelőre még nem tudni, hogy ő foglal-e majd ismét helyet a rendezői székben.

Az alkotóknak van okuk a bizakodásra, hiszen a film előzetesét megtekintve már előre lehet tudni, hogy egyrészt mélylélektani elemzést kapunk a Star Trek sorozat első szériájának összes fontosabb szereplőjéről, másrészt pedig nem spóroltak a speciális effektekkel és a kaszkadőrök alkalmazásával.

A Star Trek széria egyébként a maga 726 részével, és az újjal együtt összesen 11 filmjével közel áll a Guiness rekordhoz. Hát még ha hozzátesszük, hogy a Star Trek története 1964-től datálódik, bár a legelső, William Shatner főszereplésével készült sorozat csak 1966-tól futott az NBC-n. Az 1969-ig tartó szériát egy rajzfilmsorozat követte, a Star Trek: The Animated Series. 1987-től pedig elindult a Star Trek: Az új nemzedék egy teljesen új szereplőgárdával. Ez az első sorozat után egy évszázaddal játszódott és az USS Enterprise űrhajót itt már Jean-Luc Picard, azaz Patrick Stewart irányította.

Ezek után még három sorozattal bővült a Star Trek (Deep Sapce Nine, Voyager, Enterprise), de a hithű rajongók szemében mindmáig az első legénység tagjai számítanak a favoritnak, még ha ma már megmosolyogtató is például Uhura hadnagy tupírozott frizurája. A 11. Star Trek mozifilmben visszatér az első széria minden fontos szereplője, így például találkozhatunk a fiatal és öntörvényű Kirk kapitánnyal, a földi és vulkáni szülőkkel rendelkező Spockkal, a már említett, és 2009-ben sokkal dögösebb Uhurával, vagy Montgomery "Scotty" Scottal, akit a komikusi vénájáról ismert Simon Pegg játszik. A filmben egyébként több neves partnere is lesz, akiket már láthattunk akció opuszokban domborítani, például Eric Bana, alias Hulk, a Gyűrűk Urából és a Bourne-csapdából ismert Karl Urban, vagy a Hősök karakteres arcú főgonosza, Zachary Quinto, aki Spock hegyes gumifüleit örökölte meg Leonard Nimoy-tól.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei