2009. április 22.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Három magyar film Wiesbadenben

Dettre Gábor Tabló, Keményffy Tamás Mázli és Gigor Attila A nyomozó című filmje is látható lesz a wiesbadeni filmfesztiválon. A Tabló a versenyprogramban indul, a másik két mozgókép pedig az április 22-től 28-ig megrendezésre kerülő fesztivál egyes programjainak színvonalát emeli majd.

Április 22-28. között Közép-Európa mozgóképeire irányul a figyelem Wiesbadenben: a Német Filmintézet kilencedik alkalommal rendezi meg a "goEast" nemzetközi filmfesztivált. A seregszemle fődíjáért, az Arany Liliomért tíz alkotás, köztük Dettre Gábor Tabló című rendezése indul. A nemzetközi zsűriben a német film ifjú csillaga, Julia Jentsch is részt vesz.

Az egyhetes filmünnepen számos mozgókép nemzetközi premierjére kerül sor. Keményffy Tamás rendezői bemutatkozása, a Lukáts Andor főszereplésével készült Mázli a wiesbadeni fesztivál "Highlights" válogatásában mutatkozik be a külföldi közönség előtt. A díszbemutatókra a magyar rendezők és Kántor László a Tabló című film producere jelenlétében kerül sor a wiesbadeni Caligari Filmszínházban.

Gigor Attila többszörös díjnyertes A nyomozó című első rendezését is műsorra tűzi a "goEast" filmfesztivál, a "Signature" elnevezésű válogatásban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei