2009. május 7.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Star Trek, Légy a Holdon 3D, Versailles

Két film is a világűrbe kalauzol minket ezen a héten, a Star Trek című mozifilm az amerikai sorozat legendás miliőjébe kalauzol a legújabb technológia felhasználásával, egy helyes, 3 dimenziós animációs mese pedig a Holdra repíti az Apolló 11 legénységét, valamint három legyecskét. Nem kell nélkülöznünk a francia filmeket sem, Tom Hanks-t pedig Olaszországba, a Vatikánba kísérhetjük el.

Angyalok és démonok

Titokzatos gyilkosság történik a Vatikánban, melynek megfejtésére a Harvard egyetem világhírű szimbólumkutató professzorát kérik fel. Langdon arra a következtetésre jut, hogy egy feloszlottnak hitt szabadkőműves csoport, az Illuminátusok indítottak bosszúhadjáratot a katolikus egyház ellen, amivel egy rég elfelejtett mészárlást szeretnének megtorolni, ráadásul a támadás a legérzékenyebb időkben éri a Vatikánt, mivel éppen pápaválasztásra készülnek. A Da Vinci kód írójának korábbi regénye ezúttal Ron Howard (Egy csodálatos elme, Frost/Nixon) rendezésében kel életre, a főszerepben pedig ismét Tom Hanks-t láthatjuk. A látványos thrillerben Hanks partnere lesz az utána következő színészgeneráció egyik legjobbika, Ewan McGregor.

Eredeti cím: Angels & Demons
Szereplők: Tom Hanks (Robert Langdon), Ewan McGregor (Camerlengo Patrick McKenna), Ayelet Zurer (Vittoria Vetra), Stellan Skarsgård (Richter nyomozó)
Rendező: Ron Howard
Forgatókönyvírók: David Koepp és Akiva Goldsman
Zene: Hans Zimmer
Forgalmazó: Intercom

*


Star Trek

Minden idők legnépszerűbb amerikai űrhajós sorozata volt a Star Trek, ráadásul éppen abban az időszakban vetítették, amikor mindennaposak voltak a korszakalkotó felfedezések az űrkutatásban, és a közvélemény kiemelt figyelemmel követte azokat. Ha valakinek esetleg nem lett volna elég a számtalan epizód, vagy éppen szeretne egy kicsit nosztalgiázni, most egész estés filmen követheti James T. Kirk és Spock galaxisokon átívelő párbaját az emberiséget fenyegető gonosszal, és a legújabb technikai vívmányok segítségével létrehozott űrhajóban is kalandozhat. A főbb szerepekben kevésbé ismert színészeket láthatunk majd, a Spock-ot alakító Zachary Quinto-t például leginkább a Hősök című sorozatból ismerhetjük, a mellékszerepekben viszont olyan színészek tűnnek majd fel, mint Eric Bana (München, Trója), vagy Winona Ryder.

Szereplők: Chris Pine (James T. Kirk), Zachary Quinto (Spock), Eric Bana (Nero), Bruce Greenwood (Christopher Pike kapitány), Simon Pegg (Scotty), Ben Cross (Sarek), Winona Ryder (Amanda Greyson), Rachel Nichols (Gaila)
Rendező: J.J. Abrams
Forgatókönyvírók: Roberto Orci és Alex Kurtzman
Zene: Michael Giacchino
Forgalmazó: UIP-Duna Film

*


Légy a Holdon 3D

Eddig még nem értesülhettünk erről, ám az Apolló 11 Holdra-szállásával nem csak az emberiség hatalmas álma valósult meg, hiszen 3 ambiciózus légy, név szerint Nat, IQ és Scooter is a legénységgel tartott, hogy felfedezzék a Földön kívüli világot. Hogy aztán milyen szerepük volt a legendás űrhajó cseppet sem zökkenőmentes útján? Pontosan ez derül ki a Légy a Holdon című belga animációs mese megnézése során, ami az aranyos és cseppet sem földhözragadt történet mellett különösen izgalmas látványvilágot is kínál, hiszen 3D-s verzióban tekinthető meg.

Eredeti cím: Fly me to the moon
Rendező: Ben Stassen
Forgatókönyvíró: Dominic Paris
Zene: Ramin Djawadi
Forgalmazó: Intersonic

*


Diamant 13

Mat egykedvűen éli a nem sokkal nyugdíj előtt álló zsaruk komótos hétköznapjait, munkája érdekében túl sokat áldozott már fel, és lelkesedése sem a régi. Egy napon azonban felpörögnek az események, amikor a város legmenőbb gengszterével kell szembeszállnia, aki mellesleg legjobb barátja is volt valaha. A Gérard Depardieu főszereplésével készült francia (belga és luxemburgi koprodukcióban készített) pörgős krimi az ország Európa-szerte egyre közkedveltebbé váló filmgyártásának legújabb, könnyen emészthető termékei közé tartozik, amelyben a gusztusos látványt kedvelő férfiközönség számára további vonzerő lehet Asia Argento (Marie Antoinette, Holtak földje) szerepeltetése is.

Szereplők: Gérard Depardieu (Mat), Olivier Marchal (Franck), Asia Argento (Calhoune), Erick Deshors (Spoke)
Rendező: Gilles Béhat
Forgatókönyvírók: Gilles Béhat és Olivier Marchal
Zene: Frédéric Vercheval
Forgalmazó: Best Hollywood

*


Versailles

A versailles-i kastély a mai napig szívesen látogatott turistalátványosság Párizstól nem messze, amiről mindenkinek a pompa és a gazdagság jut eszébe. Éppen ennek a kastélynak az erdejében veri fel kunyhóját egy csavargó, Damien, akinek a mindennapi betevő megszerzése és egy kis tűz melletti melegedés máris több, mint amit a sorstól remél. A véletlen azonban úgy hozza, hogy a továbbiakban nem elég csupán magáról gondoskodnia, a 6 év körüli Enzo-t éppen nála hagyja magára az anyja, és hamarosan különleges ragaszkodás alakul ki a kisfiú és a férfi között, akik a legnehezebb körülmények közepette többet adhatnak egymásnak, mint ami bármi pénzzel megfizethető: egy kis szeretetet. A Versailles-ban a tavaly elhunyt Guillaume Depardieu utolsó játékát, és egy egészen kicsi színész-fiú fergeteges, drámai alakítását láthatjuk.

Szereplők: Max Baissette de Malglaive (Enzo), Guillaume Depardieu (Damien), Judith Chemla (Nina), Aure Atika (Nadine), Patrick Descamps (Jean-Jacques)
Rendező és forgatókönyvíró: Pierre Schöller
Operatőr: Julien Hirsch
Forgalmazó: Grant Film Kft.

*


Szíven szúrt ország

2009. február 8-án verekedés tört ki az egyik veszprémi szórakozóhelyen, melynek halálos áldozata is volt. A leszúrt férfi a város kézilabda-csapatának sikeres tagja, a román Marian Cozma. Az esetet hatalmas sajtó-visszhang, felháborodás, alapos nyomozás követte és követi a mai napig, és a környező országok, főleg természetesen a halott válogatott kézilabdázó hazája, Románia is kiemelt figyelemmel kísérte. A Szíven szúrt ország meglehetősen figyelemfelkeltő címet viselő dokumentumfilm, melyet a magyar filmgyártás elismert személyiségei, többek között a Kaméleon című film producere és operatőre, a Made in Hungaria vágója és a Szabadság, szerelem kameraman-ja készítettek, a haláleset előzményeit, körülményeit és hatását vizsgálja, nem csak a helyszínen, de a veszprémi csapatban, a közvéleményben, az áldozat családjában és környezetében is.

Szereplők: Csányi Sándor, Oroszlán Szonja, Pindroch Csaba, Szabó Simon, Czapkó Antal
Rendezők: Kálomista Gábor, Vecsernyés János, Babos Tamás, Csillag Mano és Kivés György
Operatőrök: Babos Tamás, Vecsernyés János és Tóth Zsolt
Zene: Balázs Ádám
Vágó: Csillag Mano
Forgalmazó: Hungaricom

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
baba 2009-05-18 16:26:05
lattam a legy a holdon 3Dt.... nagyon aranyos volt!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei