2009. május 25.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bemutatták Heath Ledger utolsó filmjét

2009. május 22-én, pénteken a Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be a "The Imaginarium of Doctor Parnassus" című utolsó Heath Ledger-filmet. Az ausztrál színész a film forgatása közben, tavaly januárban hunyt el. Terry Gilliam, a film rendezője a tragédia után nem helyettesítette Ledger-t, hanem átírta a forgatókönyvet.

Heath Ledger tavaly januárban bekövetkezett tragikus halála nem csak a nézőket és a rajongókat, de a színészvilágot is megrendítette. Akkor még nem lehetett tudni, de utolsó filmjét forgatta, melyben egy halálból visszatérő embert alakított, akit egy vándortársulat színészei keltenek újra életre, s elvezetik egy fantáziavilág kapujához. Ledger halála után a rendező, Terry Gilliam kezdetben fel akart hagyni a "The Imaginarium of Doctor Parnassus" forgatásával, de végül meggondolta magát: négy főszereplősre írta át a forgatókönyvet. Heath Ledger mellett feltűnik a vásznon Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrell.

Pénteken, Cannes-ban, a Doctor Parnassus bemutatóján Heath Ledgerre emlékeztek barátai, színésztársai. "Az volt a fontos, hogy olyan filmet készítsek Heath utolsó alakításával, amiben él, jól van, és remélem, hogy ezzel örömet szerzek a családjának." - nyilatkozta a film rendezője, Terry Gilliam, aki azt is elmondta, a film készítését nem csupán a fiatal színész halála árnyékolta be. A forgatás idején Bill Vince, az egyik producer is életét vesztette. "Egyrészről kettős tragédia, másrészről mágikus esemény, ami bizonyos tekintetben erőt adott a folytatáshoz."

"A filmet a Heath Ledger iránt érzett szeretet fejezte be." - ezt mutatja a film végén megjelenő dedikáció is: "Film Heath Ledgertől és barátaitól."Valószínűleg sok nézőt fog a mozikba csalogatni a Heath Ledger utolsó filmjeként számon tartott, sztárokat felvonultató The Imaginarium of Doctor Parnassus, de, hogy a film felül tud-e emelkedni ezeken, hamarosan kiderül.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei