2009. június 1.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Intim fejlövés - Magabiztosan a forró talajon

2009. június 4-én végre egy olyan, kapcsolatokkal és szexszel foglalkozó magyar film kerül majd bemutatásra a mozikban, ami szemérmeskedés nélkül foglalkozik a témával, és alacsony költségvetés, de igen lelkiismeretes munka elvégzésével képes arra, hogy mosolyt csaljon a nézők arcára, néhány jelenetet pedig minden bizonnyal megemlegetünk belőle.

Négy párhuzamos történet, melyek szálai végül egy striptease bárban futnak össze: a főszereplők mind ide menekülnek kimerítő napjuk után, ám a négy férfi nem hallja a dübörgő zenét, és nem a táncos lányok vonagló testében gyönyörködik, hiszen ezen a napon olyan megdöbbentő fordulat állt be az életükben, ami bárkit megtörne egy pillanat alatt. Egy közös van bennük, párkapcsolataik romokban hevernek, ám mindannyian a kapcsolatok különböző stádiumaiban szenvednek.

Tominak olyan önbizalomhiánya van, ami miatt még sosem tudott egy nőnél sem sikereket elérni, pedig nagyon tetszik neki a szomszéd lány, és bármire képes lenne, hogy elnyerje a tetszését, de végül finoman szólva túllépi a kulturált viselkedés határait. Vele ellentétben Gábor megtalálta a párját, és éppen esküvőjükre készülnek, amikor szörnyű felfedezést kell tennie menyasszonyával kapcsolatban. Balázs azzal kénytelen szembesülni, hogy kielégítetlen felesége az ő legjobb barátjánál keres vigasztalást, Ákos pedig maga menekül kihűlt házasságából, és internetes oldalakon próbál fiatal lányokat meghódítani, nem sok eredménnyel.

A film készítői a szexuális kapcsolatok kendőzetlen bemutatását ígérik, és a magyar filmgyártás berkeiben ezt úttörő módon teljesítik is. Más kérdés, hogy az Intim fejlövésben felmerülő témák feldolgozását láthattuk már külföldi alkotásokban, így az eredetiség számon kérhető ugyan, de nem érdemes ezt megtenni. Az ügyesen megírt forgatókönyv, az ígérteknek megfelelően határozott és célratörő rendezés, valamint a nálunk ritkán látott remek színészvezetés, ami mind Szajki Péter rendező érdeme kárpótolja a nézőt mindennemű hiányosságért. Ezzel pedig el is érkeztünk a film egyik legnagyobb meglepetéséhez, és reményre okot adó erősségéhez: a színészi játékhoz.

Sajnos olyan ritkán látni ilyet itthon, de most végre elmondható, hogy készült egy olyan mozi, amiben hiteles és természetes alakításokat láthatunk, méghozzá nem is egyszerű szerepekben, hanem valódi, erőfeszítést igénylő alakítások esetében. Az Intim fejlövés nem csak a 40. Magyar Filmszemle díját érdemelte ki teljesen jogosan, hanem joggal tart számot a közönség érdeklődésére, mind a témát, mind a megvalósítást illetően. A rendező és csapata teljesíti a követelményeket, amelyeket maguk támasztottak, és ez nem kevés: élvezhető és emlékezetes filmet alkottak.

***


Intim fejlövés
Szereplők: Szabó Győző (Gábor), Kovács Lehel (Tomi), Huszár Zsolt (Balázs), Gáspár Tibor (Ákos), Nagy-Kálózy Eszter (Mari), Várkonyi Eszter (Éva), Gáspár Kata (Kati), Nagy Zsolt (Péter), Botos Éva (Hajni)
Rendező és forgatókönyvíró: Szajki Péter
Operatőr: Petrik András
Zene: Kiss Erzsi, Tátrai Tibor, Másfél
Vágó: Papp Szilvia
Hossz: 73 perc
Bemutató dátuma: 2009. június 4.
Forgalmazó: Katapult Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei