2009. június 6.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Spanyolország meghódítása Huescában kezdődik

Somogyvári Gergő és Feszt Judit Csempelevél, Moldoványi Ferenc Another Planet/Másik Bolygó, és Nemes Gyula Letűnt világ című alkotásait vetíti a huescai filmfesztivál, Katalónia június 5-én kezdődött rangos filmfóruma. Az eseményen összesen 42 ország mozgóképeit mutatják be.

A spanyolországi Katalóniában június 4-én megkezdődött a mozgókép ünnepe. 37. alkalommal látható a nemzetközi filmtermés, főként a latin-amerikai film java a huescai filmfesztiválon. A rangos katalán filmfórumon 42 ország vesz részt.

Az európai dokumentumfilmek versenyében két magyar alkotás kapott meghívást. Moldoványi Ferenc többszörös fesztiváldíjas Another Planet/Másik bolygó című rendezése, valamint Somogyvári Gergő és Feszt Judit Csempelevél című közös munkája. A személyes hangvételű vallomás az emigráció és az új környezetbe való beilleszkedés lélektanáról, a Lisszabonban játszódó Csempelevél tavaly a marosvásárhelyi fesztivál, majd a budapesti Filmszemle legjobb dokumentumfilm díját is elnyerte. A versenyfilmek vetítésére az alkotók jelenlétében kerül sor.

A huescai filmfesztivál versenyen kívül mutatja be Nemes Gyula Karlovy Vary fődíjas Letűnt világ című húszperces dokumentumfilmjét a Kopaszi gát viszontagságos sorsáról.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei