2009. június 7.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sacha Baron Cohen a vádlottak padján

Alig mászott ki Sacha Baron Cohen Eminem arcából, máris újabb botrány fűződik a nevéhez. Legújabb filmjét, a Brünot még be sem mutatták, de már mindenki tud róla, és a legfontosabb, hogy már mindenki beszél róla. Cohen promóciós módszerei egyszerűek, de a jelek szerint nagyon hatékonyak: minden áron a köztudatban maradni, lehetőleg a legnagyobb botrányok segítségével.

Sacha Baron Cohen igazi megosztó személyiség. Sokak szerint tehetséges, és megérdemli az elismerést, mások szerint azonban tehetségtelen provokátor. Megítélése egyéni, mindenkinek a saját ízlésén múlik, hogy szereti-e azt, amit Cohen csinál, vagy nem, de az kétségtelen, hogy a figyelemfelkeltéshez és filmjei reklámozásához nagyon ért. A brit származású komikust sokan a mai napig Ali G-vel, első szerepével azonosítják. Miután Nagy Britanniában óriási sikert aratott a "Da Ali G Show", Cohen Amerikában is szerencsét próbált. Műsorát 6 Emmy-díjra jelölték.

Filmjei és viselkedése által Cohen hamar híressé, vagy inkább hírhedté vált. 2006-ban a Borat miatt lett szóbeszéd tárgya, melyben egy kazah újságírót játszott. Kazahsztán minden szempontból elfogadhatatlannak tartotta Cohen alakítását és viselkedését.

Sacha Baron Cohen legújabb filmje, a Brüno minden eddiginél nagyobb hírverést kap, pedig még be sem mutatták. Brüno egy meleg osztrák topmodell, aki megtestesítőjéhez hasonlóan botrányt botrányra halmoz. A film reklámozása folyamatos, hiszen amíg Cohen szóbeszéd tárgya, addig a filmjére is egyre többen kíváncsiak. A legjobb és leghatásosabb nézőcsalogató a botrány. Ezt a régóta ismert tényt bizonyítja Cohen filmjeinek sikere is. Az MTV Movie Awardson tangát viselő angyalként farolt Eminem nyakába, most pedig beperelték. Richelle Olson, egy karitatív szervezet vezetője 25000 dollárt követel a film készítőitől. Állítása szerint a Brüno forgatásán elszenvedett sérülés következtében kényszerült kerekesszékbe. Azt, hogy valójában mi történt, még nem lehet tudni, és lehet, hogy nem is fog kiderülni, ugyanis mindez 2007-ben, a forgatások kezdetén történt. Számos kérdés merülhet fel a történtekkel kapcsolatban, de a legkézenfekvőbb kérdés mégis az, hogy miért csak most, közvetlenül a premier előtt tett feljelentést Richelle Olson. Reklámfogás vagy bűntény? A bíróság ítéletére még várni kell, de a botrányhős legújabb filmjére már nem. Brüno június 9-én érkezik meg a magyar mozikba.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei