2009. június 18.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Goda Krisztina és a Kaméleon Sanghajban jár

Goda Krisztina legutóbbi filmjét a néhány napja kezdődő sanghaji filmfesztiválon láthatja először a nemzetközi közönség. A Kaméleon 15 vetélytárssal kelt versenyre az A-kategóriás filmfesztivál díjaiért, immár azzal a tudattal, hogy 2010-ben ez a film képviseli hazánkat az Oscar-díj jelöléséért folytatott küzdelemben.

Hat év után újra van magyar film a sanghaji filmfesztivál versenyprogramjában, mely a nagyvilág 12 legfontosabb filmfesztiváljának egyike. Goda Krisztina Kaméleon című "szélhámosfilmje" kapott meghívást a nemzetközi producer szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített nemzetközi seregszemlére. A sanghaji filmfesztivált június 13 - 21. között rendezik meg 12 alkalommal.

Goda Krisztina Kaméleon című filmje a legutóbbi Filmszemlén elnyerte a közönségdíjat és a külföldi filmforgalmazók már láthatták a cannes-i filmvásáron májusban. A Nagy Ervin, Hámori Gabriella és Trill Zsolt főszereplésével készült thriller Sanghajban 15 vetélytárssal együtt kel versenyre. A díjak sorsáról döntő nemzetközi zsűri elnöke a Gettómilliomos-t jegyző ünnepelt brit rendező, Danny Boyle lesz Sanghajban, Ázsia meghatározó filmművészei mellett Andie MacDowell amerikai filmcsillag is az ítészek között foglal helyet.
A Kaméleon nemzetközi premierjére a főszereplő Nagy Ervin és Hámori Gabriella, valamint Kálomista Gábor a film producere személyes részvételével került sor az elmúlt hétvégén.

A nemzeti film promóciós szervezeteket tömörítő EFP (European Film Promotion) forgalmazói programja 13 európai alkotás között a Kaméleon című magyar alkotás nemzetközi bemutatásának marketing költségeihez is hozzájárul a sanghaji filmfesztiválon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei