2009. június 22.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Leonardo DiCaprio nyomozása vihart kavar

A Tégla, az Aviátor és a New York bandái óta elismert tény, hogy Martin Scorsese kedvenc színésze a fiatal generációból Leonardo DiCaprio, és ezt támasztja alá, hogy legújabb, Viharsziget című filmje főszerepére is őt kérte fel. Habár előreláthatólag csak idén ősszel kerül sor a bemutatóra, az előzetes már felkerült a világhálóra, íme egy kis ízelítő.

Az 1954-ben játszódó történetben Teddy Daniels nyomozó egy páciens eltűnése kapcsán érkezik a boston-i Shutter Island kórházba, ahol veszélyes elmebetegeket kezelnek, börtönöket megszégyenítő biztonsági körülmények között. Az ügy felderítése kapcsán Daniels számos furcsaságra akad, erősen megkérdőjelezhető például az orvosok viselkedése a betegekkel, valamint kezelési módszereik is. Amikor a nyomozó végre nyomra bukkanna, az eltűnt beteggel kapcsolatban, a kórház vezetősége megtiltja az ott szerzett bizonyítékok felhasználását, mitöbb, a nyomozó távozását is minden úton-módon akadályozni igyekszenek, egy pszichátrián pedig várhatóan nem a test, hanem az elme megtörésével próbálkoznak majd. A közelgő hurrikán miatt megszakad a kommunikáció a külvilággal, és Daniels csapdába kerül. Az idegőrlő körülmények között egyre több kétely merül fel a nyomozóban emlékeit és saját ép eszét illetően is.

Leonardo DiCaprio mellett számos tehetséges színész, többek között Ben Kingsley, Emily Mortimer és Michelle Williams emeli Scorsese legújabb mozijának fényét. Ezt a társaságot egészíti ki Mark Ruffalo, akit mostanában a Vakság című thrillerben láthatunk, és aki Robert Downey Jr.-t és Josh Brolin-t körözte le a szerep kedvéért, reméljük minél hamarabb bebizonyosodik, hogy nem véletlen a rendezői döntés. Az igencsak látványos megvalósítású, és izgalmasnak ígérkező thriller alaptörténete egyébként Dennis Lehane, regényéből származik, ő írta a Titokzatos folyót is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei