2009. június 24.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Terminátor Salvation sztárja James Cameron 3D sci-fijében

Hollywood minden kétséget kizárólag új hős prototípust talált magának az ausztrál Sam Worthington személyében. Nem elég, hogy újkori gépemberként lejátszotta a színről a megfáradt Christian Bale-t, a következő időszakban két megaprodukcióban alakít főszerepet, így érdemes jól emlékezetünkbe vésnünk a jövő akcióhéroszának nevét.

James Cameron megláthatott valamit ebben a srácban, tekintve, hogy ő ajánlotta be a Terminator Salvation-be McG rendezőnek, majd közel egy évtizede dédelgetett filmes álmában, az eleve 3D-s mozikba szánt Avatarban is szerepet ajánlott neki, ráadásul egyből a főszerepet. Na, nem mintha Sam Worthington hazájában nem számítana sikeres színésznek, csak épp a tengerentúlon nem nagyon ismerték eddig a nevét.

A Sydney-ben lévő nemzeti drámasuli felvételére akkori barátnőjét kísérte el, ám, ahogy ez már csak lenni szokott, mégsem a lányt vették végül föl, hanem őt. Miután kitaposta a szinte kötelezőnek számító ösvényt a szigetország közkedvelt tv sorozataiban, lokális sikereket elkönyvelhető filmekben alakított emlékezeteseket, egyelőre csak mellékszerepekben. 2004-ben a Somersault című film (mely nálunk a Titanic Fesztiválon került bemutatásra Cigánykerék címmel) hozta meg számára szülőhazájában a szakma elismerését. A 2006-os ausztrál Macbeth újragondolásban játszott főszerepe pedig megnyitotta számára Hollywood kapuit. Pedig nem mondhatnánk, hogy nem döngette ő már azokat korábban is, csak egy kicsit erőtlenül. Worthington például James Bond szerepére is esélyes volt, ám a válogatás utolsó fordulójában Daniel Craig kigolyózta őt.

A Titanic óta takarékos üzemmódba kapcsolt Cameron egészen 2008-ig nem érezte úgy, hogy a CGI technika elég fejlett lenne újabb zseniális látomása maradéktalan megalkotásához. Most viszont már olyannyira közel járunk az Avatar elkészültének végéhez, hogy a bemutató időpontját is kitűzték (2009. december 18.). A film egyébként egy Pandora nevű bolygón játszódik majd, ahol humanoid formájú lényekkel háborúznak az emberek. Ebben Worthington Jake Sully kalandor figuráját játssza, s partnere lesz többek között a sci-fik koronázatlan királynője, Sigourney Weaver is.

Ezután még egy hatalmas várakozás övezte produkcióban láthatjuk majd őt. A Titánok harca, mely szinte kiált azért, hogy megfelelő technikával végre új életet leheljenek belé, 2010. március 26-ra várható a mozikba. Sam nyilatkozataiban csak úgy áradozik arról, mennyire várta, hogy a filmvásznon összecsaphasson a Kraken nevű szörnnyel, mely az 1981-es eredeti filmben nem volt ijesztőbb, mint egy tíz centis, gumiból készült Brontosaurus. Azt viszont kikötötte, hogy még Perszeuszként sem hajlandó tógát ölteni. Egyébként Worthington amellett, hogy tehetséges, még stílusos is. Interjúkon Metallica és Motörhead pólóban nyomul, a riporterlányokat meg két másodperc alatt képes úgy zavarba hozni, hogy egyből elfelejtik azt a sok okos kérdést, amit fel akartak tenni a jóképű ausztrálnak, aki azt mondja, hogyha nem jön össze neki a filmes karrier, akkor majd legfeljebb visszamegy téglát rakni. Könnyen viccel, hiszen ő is tudja, hogy erre nem kerül sor.


Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei