2009. július 10.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Brüno, Excsajok szelleme

"Csak semmi komolyság!" - Ez lehetne az eheti filmbemutatók mottója, hiszen Eminem után a magyar mozilátogatók idegeit is letarolja, valamint rekeszizmaikat is átmozgatja majd Sacha Baron Cohen legújabb elborult karaktere, a divatriporter Brüno, másrészt végigkövethetjük, hogyan tanítják móresre volt-barátnői az örök agglegényt alakító Matthew McConaughey-t.

Brüno

Brüno a divat iránt teljességgel elkötelezett, homoszexuális osztrák riporter, akinek extravagáns, tépőzárakból kialakított ruhakölteményét még a Milánói Divathét közönsége és szervezői is túlságosan bizarrnak minősítik, ennek köszönhetően nem csak az eseményről zárják ki, hanem állásától is megfosztják. Igazi pozitív életszemléletű emberként azonban Brüno ebben nem a világvégét, hanem egy új élet lehetőségét látja, ezért útra kél, hogy utánozhatatlan stílusával, egyedi ötleteivel és egyáltalában a Brüno-jelenséggel meghódíthassa az Újvilágot.

Hasonlóan Ali G-hez és Borat-hoz Sacha Baron Cohen legújabb karakterével sem csak a megbotránkoztatásra és nevettetésre utazik, hanem ismét jókora fricskát kíván adni az amerikai társadalomnak. Az osztásból nem maradnak ki a divatmajmok, a melegek, a homofóbok és a világsztárok sem. A rendezést Cohen a Törtetők című tévésorozat írójára, és a Borat készítőjére bízta, ám a forgatókönyv elkészítéséről és a produceri munkálatokról maga a finoman szólva is merész főszereplő gondoskodott.

Szereplők: Sacha Baron Cohen (Brüno), Gustaf Hammarsten (Lutz), Clifford Baňagale (Diesel), Chibundu Orukwowu (O.J.), Josh Meyers (Kookus), Bono, Chris Martin, Elton John, Slash (békegalambok)
Rendező: Larry Charles
Forgatókönyvírók: Sacha Baron Cohen, Anthony Hines, Dan Mazer és Jeff Schaffer
Zene: Erran Baron Cohen
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


Excsajok szelleme

A Mead család a fiatalabbik fiú esküvőjére készül, és bár minden eshetőségre gondolva, körültekintően szervezték meg az eseményt, félő hogy az idilli hangulatot némileg befolyásolja majd a báty, aki egyedül az agglegénység mellett hajlandó elkötelezni magát, és minden alkalmat megragad ellenvéleménye hangoztatására. Úgy tűnik, semmi nem akadályozhatja meg a kellemetlen szituációk sorát, míg egy éjjelen az addig toleránsnak éppen nem nevezhető Connor-t meglátogatja példaképe, Wayne bácsi szelleme, és segítségül hívva a férfi volt barátnőit a múltbeli kudarcok bemutatásával talán mégis sikerül ráébresztenie a hosszú távú párkapcsolatok előnyeire.

Lévén egy romantikus vígjátékról van most szó, garantálható, hogy bekövetkezik a happy end, ami az életben eddig nem történt meg, és Michael Douglas, mint nagybácsi Jennifer Garner-el, mint "barát-barátnő" karöltve sikeresen megpuhítja majd a fogpaszta-mosolyú Matthew McConaughey-t. Tipikus, könnyed kikapcsolódást ígérő film az Excsajok szelleme, aminek alaptörténete egyébként erősen hajaz a Karácsonyi ének sztorijára, csak itt a zsugori Ebenezer Scrooge helyett egy érzelmekkel fukarkodó agglegény van a középpontban.

Eredeti cím: Ghosts of the girlfriends past
Szereplők: Matthew McConaughey (Connor Mead), Michael Dougles (Wayne bácsi), Jennifer Garner (Jenny Perotti), Breckin Meyer (Paul)
Rendező: Mark Waters
Forgatókönyvírók: Jon Lucas és Scott Moore
Zene: Rolfe Kent
Forgalmazó: Intercom

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei