2009. július 27.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

62. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál

2009. augusztus 5-én megkezdődik a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál, ahol idén is átvehetik a legjobbak az Arany, Ezüst és Bronz Leopárd díjakat. A fesztivál programja már ismert, így az is kitudódott, hogy a Piazza Grande 2009 augusztusában sem marad magyar filmek nélkül. Itt mutatják be Esztergályos Krisztina Variációk című rövidfilmjét és Győrik Mihály A félelem völgye című nagyjátékfilmjét.

2009. augusztus 5. és 15. között 62. alkalommal rendezik meg a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivált. 62 év alatt az olasz-svájci kisvárosban megrendezésre kerülő fesztivál az egyik legrangosabb filmes eseménnyé vált. Minden év augusztusában 11 napra Locarno lesz Európa szíve. A Lago Maggiore partján megrendezésre kerülő filmművészeti seregszemlén osztják ki a legjobb filmnek járó Arany Leopárd, a legjobb rendezőnek járó Ezüst Leopárd és a legjobb színésznek és színésznőnek járó Bronz Leopárd díjakat. Locarnóban számos nemzet képviselteti magát, többek között a magyarok is. A korábbi évek fesztiváljain szerepelt már Mundruczó Kornél, Fliegauf Benedek, Szemző Tibor és Mészáros Péter filmje is. Idén sem maradhat magyar résztvevő nélkül Locarno.A rövidfilmek versenyébe kapott meghívást Esztergályos Krisztina Variációk című rendezői vizsgafilmje. A Bálint András, Takács Kati, Kovács Patrícia, Balla Eszter, Elek Ferenc, Haumann Máté, Szabó Kimmel Tamás és Boros Bálint szereplésével készült diplomamunka a "Holnap Leopárdjai" elnevezésű versenyben mutatkozik be Esztergályos Krisztina jelenlétében.

Esztergályos Krisztina rövidfilmjén kívül még egy magyar vonatkozású film kerül bemutatásra Locarnóban. A 8000 néző befogadására alkalmas Piazza Grandén lesz látható a svájci születésű Győrik Mihály svájci-olasz-magyar koprodukcióban készült A félelem völgye című nagyjátékfilmje, mely egy városi kisfiúról szól, aki meglátogatja vidéken élő nagyapját. A varázslatos, babonákkal átszőtt történetben szerepel többek között Törőcsik Mari, Osvárt Andrea, Kokics Péter, Hunyadkürti György és Székely B. Miklós.

A 62. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja a fesztivál honlapján található.

***


62. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál
Helyszín: Svájc, Locarno
Időpont: 2009. augusztus 5-15 .
Bővebb információ: www.pardo.ch

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei