2009. július 31.Csillag Zita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Warner-siker: Túl az 1 milliárdon

A Warner Bros. Pictures International idén is átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi küszöböt - immár megszakítás nélkül kilencedszer. Az idei sikerek sora Az igenember-rel kezdődött, azt követte Benjamin Button különös élete, a Gran Torino, majd jött a nyár elsöprő meglepetése, a Másnaposok.

A vad vígjáték az USA-n kívüli bevétele éppen hétfőn haladta meg a 100 millió dollárt - és még ezután következett a Harry Potter és a Félvér Herceg , ami ismét verhetetlennek mutatkozott. Alig akadt még film, amely ilyen gyorsan elérte volna a 300 millió dolláros eredményt, és a bemutatója óta eltelt második hétvége után az összbevétele meghaladja a 400 millió dollárt. Igaz, a legtöbb kritikus és mozinéző egyetért abban, hogy a Harry Potter-sorozat legizgalmasabb része a mostani.

És az év még nem ért véget. A stúdió őszre és télre is tartogat néhány nagyágyút: jön Steven Soderbergh Az informátor!-a (The Informant!, hazai bemutató: október 29.), a John Malkovich-menettel híressé vált Spike Jonze különös családi filmje, az Ahol a vadak várnak (Where the Wild Things Are, hazai bemutató: november 19.), és a nálunk 2010 januárjában mozikba kerülő Guy Ritchie nagyon várt kosztümös krimije, a Sherlock Holmes.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei