2009. augusztus 4.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ben Affleck ír, rendez, játszik - Már készül legújabb filmje

Legalábbis ami a filmkészítést illeti, hiszen a kettő évvel ezelőtti Hideg nyomon sikere után ismét rendezésre adja a fejét. The Town címmel készíti el legújabb filmjét, dolgát pedig kicsit megnehezíti majd, hogy szereplőként is részt vesz a munkálatokban.

Affleck-et a színészkedés mellett (sőt, talán előbb) mindig is érdekelték a filmkészítés egyéb területei, a köztudatba a Good Will Hunting forgatókönyvével robbant be először, amelyet Matt Damon-nal közösen készítettek, munkájukat pedig az Oscar és a Golden Globe zsűrije is azonnal jutalmazta. A film sikere után leginkább színészként igyekezett bizonyítani, ám például a Háborúzni mentem, Kelly! esetében produceri teendőket vállalt. A színészi sikerek azonban nem vonták el a figyelmét az írásról, elkészítette a Hideg nyomon forgatókönyvét, és bár igazán nem lehetett panasza Gus Van Sant-ra, aki korábbi írását vitte vászonra, ezúttal úgy döntött, maga gondoskodik a rendezésről is, a főbb szerepeket pedig öccsére, Casey Affleck-re, valamint Ed Harris-re és Morgan Freeman-re bízta.

A későbbiek igazolták döntését, hiszen rendezői tevékenységével mind a közönség, mind a kritikusok elégedettek voltak, és a Hideg nyomon szép sikert könyvelhetett el. Egy évvel később nemes ügy érdekében ült ismét a rendezői székbe, a Rolling Stones slágere után a Gimme shelter címet adta rövidfilmjének, ami a Kongói Köztársaságban dúló mindennapos erőszakra és a szörnyű gazdasági körülményekre (illetve konkrétan a gazdaság hiányára) hívta fel a figyelmet.

Legújabb, The Town című alkotása Rebecca Hall (a barna hajú lány a Vicky Cristina Barcelonából) és Jon Hamm (az Amikor megállt a Föld és a Mad Men - Reklámőrültek című sorozat egyik színésze) szereplésével készül, ám a forgatás még nem kezdődött el. A rendezés és játék mellett Affleck ezúttal is kivette a részét a forgatókönyv megírásából is, ami egyébként Chuck Hogan Prince of Thieves című, díjnyertes krimijén alapszik. A film a thriller, a krimi és a dráma területeire kalauzol majd el minket, és négy férfi az FBI előli meneküléséről szól majd.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei