2009. augusztus 5.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Szerelem második látásra, G.I. Joe, Fanboys

A 2009. augusztus 6-i héten választhatunk, hogy Dustin Hoffman és Emma Thompson romantikázását szeretnénk megnézni az utolsó esély jegyében, vagy azt, hogyan veszi fel a harcot a fegyverkereskedőkkel Dennis Quaid és Channing Tatum karöltve, netán néhány Star wars-rajongó kalandjaira vagyunk kíváncsiak, akik a lelküket is kitennék a Baljós Árnyak megszerzéséért.

Szerelem második látásra

Harvey állását kockáztatva utazik new york-i otthonából Londonba, lánya esküvőjére, ahol hamarosan keserű csalódás éri: a lányt nevelőapja kíséri majd az oltárhoz. A férfi tökéletesen elbizonytalanodva, elbocsátásnak hírétől lelombozva igyekszik összeszedni magát egy bárban, ahol felkelti figyelmét a középkorú Kate, és nem tud szabadulni az érzéstől, hogy nekik muszáj egymásra találniuk. Igyekszik a nőt is rávezetni, hogy egy kihagyhatatlan és talán az utolsó lehetőség áll előttük a boldogságra.

Ha a főszereplő Dustin Hoffman és Emma Thompson nem lenne elég ok ennek a csendesen erős, pozitív kisugárzású filmnek a megnézésére, további indok lehet, hogy a Szerelem második látásra, amellett, hogy könnyed kikapcsolódást nyújt egy szép történettel, ráadásul egy igazi szerelmeslevél is egyben, London városának címezve.

Eredeti cím: Last chance Harvey
Szereplők: Dustin Hoffman (Harvey Shine), Emma Thompson (Kate Walker), Eileen Atkins (Maggie Walker)
Rendező és forgatókönyvíró: Joel Hopkins
Zene: Dickon Hinchliffe
Forgalmazó: Budapest Film

*


G.I. Joe: A kobra árnyéka

A magasan képzett harcosokból álló G.I. Joe (Global Integrated Joint Operating Entity) alakulat a fegyverkereskedelemben túl sikeresen érvényesülő Destro, és az igen rosszindulatú Cobra nevezetű bagázs ellen indul harcba. A csapatnak minden erejét be kell vetnie, hogy megakadályozza az egyre nagyobb munícióval és egyre gonoszabb célokkal operáló rosszfiúkat.

Nem lehet említés nélkül hagyni, mennyire emlékeztet a film címe a Chuck Norris mozik hangulatára, a pörgőrúgás mestere helyett azonban ezúttal Dennis Quaid, és a feltörekvő Joseph Gordon-Levitt (10 dolog, amit utálok benned, Árnyékboksz) keménykedik majd a vásznon. A magyar filmforgalmazók pedig úgy látszik, mindent megtesznek, hogy ezen a nyáron alaposan megtanuljuk Channing Tatum nevét, hiszen a múlt heti Bunyó után ez a második film, amiben ő is szerepel - talán egyszer majd ennek a tudásnak is hasznát vesszük.

Eredeti cím: G.I. Joe: The rise of Cobra
Szereplők: Dennis Quaid (Hawk tábornok), Channing Tatum (Duke), Jonathan Pryce (az elnök), Sienna Miller (Ana/bárónő), Marlon Wayans (Ripcord), Joseph Gordon-Levitt (Rex/a doktor)
Rendező: Stephen Sommers
Forgatókönyvírók: Stuart Beattie, David Elliot és Paul Lovett
Zene: Alan Silvestri
Forgalmazó: UIP-Duna Film

*


Fanboys - A rajongók háborúja

Kevés film van, ami akkora kultuszt tudhat magáénak, mint a Csillagok háborúja, a Fanboys azonban a szokásosnál sokkal elvetemültebb négy srác utazását mutatja be, akik mindenkit megelőzve szeretnének hozzájutni a film Baljós Árnyak című epizódjának kópiájához. Ezért elhatározzák, hogy felkeresik George Lucas-t a Skywalker Ranch-on, és bármilyen áron megkaparintják a filmet, nem számítanak azonban arra, hogy az ellenséges Star Trek-fanok mindent megtesznek majd küldetésük ellehetetlenítésére.

Kyle Newman filmje humoros formában állít emléket a filmtörténelem egyik legsikeresebb mozijának, ám célja nem a rajongás nevetségessé tétele, éppen ellenkezőleg. A Fanboys szereplői között egyébként több ismerős arca bukkanhatunk a legfiatalabb vígjáték-színészek generációjából, hiszen feltűnik benne az utánozhatatlan hangú Seth Rogen, Jay Baruchel, a Trópusi vihar legártatlanabb színészreménysége, és Kristen Bell (Lepattintva, Mezsgye) is.

Eredeti cím: Fanboys
Szereplők: Sam Huntington (Eric), Dan Fogler (Hutch), Chris Marquette (Linus), Jay Baruchel (Windows), Seth Rogen (Seasholtz admirális)
Rendező: Kyle Newman
Forgatókönyvírók: Ernest Cline és Adam F. Goldberg
Zene: Mark Mothersbaugh
Forgalmazó: Odeon

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei