2009. augusztus 8.Csillag Zita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Derült égből fasírt: A világ legnagyobb fasírtja

A Sony Pictures Animation legújabb étvágygerjesztő animációs filmje, a hamarosan mozikba kerülő Derült égből fasírt, adta az ötletet, hogy augusztus 4-én a mexikói Cancún-ban lévő Ritz Carlton Hotel séfjei elkészítsék a világ legnagyobb fasírtját. A Guiness rekord sikerrel járt, az emberek pedig jóllakhattak.

A 49 és fél kilogrammos húsgolyót 20 óráig sütötte a hotel vezető séfje, Rainer Zinngrebe segítőjével, Aldo Novoa-val, és ezzel a 2008-as 32,93 kilogrammos rekordot jóval túlszárnyalták. Miután Carlos Martinez, a Guiness Világrekord hitelesítője megerősítette a bravúros eredményt, a fasírtot az eseményen résztvevők között kis adagokban felszolgálták.

"Szigorú előírásoknak kell megfelelni minden rekordkísérlet megtételekor - nyilatkozta Martinez. - Ebben az esetben nem csak a súly volt a lényeg, hanem teljesen átsültnek, ehetőnek kellett lennie a hatalmas fasírtnak, amit az élelmiszerbiztonsági és egészségügyi felügyelet szakemberei is ellenőriztek."

A történet szerint egy fiatal, lelkes feltaláló, Flint egy olyan masinát hoz létre, ami a környezetét teljesen megváltoztatja: hirtelen az égből ételek kezdenek potyogni. "Sokat nevettünk az égből lezuhanó óriási fasírt - a palacsinta, makaróni, hamburger és a többi étel mellett - kinézetének, hangzásának kitalálásakor, és a film készítésekor is... de most már azt is tudjuk milyen az íze! " - tette hozzá az SPA elnöke, Hannah Minghella a rekord bejelentését követően.

Az animációs film 3D változatban is megtekintő lesz bizonyos hazai mozikban!

Derült égből fasírt
Hazai bemutató: szeptember 24.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei