2009. augusztus 12.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bámulatos előzetes készült Heath Ledger legutolsó filmjéhez

The imaginarium of Doctor Parnassus a címe annak a filmnek, ami várhatóan nem csak a fiatalon elhunyt színész hattyúdalaként és sztárkollégái cameo-ja miatt lesz ezentúl nyilvántartva a filmtörténelemben, hanem azért is, mert hihetetlenül látványos, gyönyörű alkotásnak ígérkezik.

A Monty Python brigád talán legismertebb tagja, egyben a Félelem és reszketés Las Vegasban, a 12 majom és a Münchausen báró kalandjai című filmek rendezője, Terry Gilliam néhány anyagi okokból kudarcba fulladt kínos projekt után éppen gőzerővel dolgozott stábjával tavaly a The imaginarium of Doctor Parnassus forgatásán, amikor a főszerepet alakító mindössze 29 éves Heath Ledger váratlanul elhunyt. A sokk kiheverése után három olyan világhírű színész jelentkezett a rendezőnél, akik látták a fantáziát Gilliam legújabb alkotásában, így felajánlották segítségüket a film befejezéséhez. A forgatókönyv ezután némi átalakításra szorult, végül pedig így egészült ki az eredetileg Heath Ledger-t, Christopher Plummer-t és Tom Waits-t felvonultató szereplőgárda Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrell nevével.

Ebben a kisfilmben a rendező maga kalauzol el bennünket a film forgatására, egyúttal láthatunk néhány káprázatos részletet még az előkészületek közepette. Ugyanakkor megismerkedhetünk Doctor Parnassus elavulhatatlan és szomorú történetével, aki vándorcirkuszával különös világba invitálja nézőit, ahová egy varázstükrön át lehet belépni. Ám neki magának is van oka a menekülésre a valóságtól, hiszen évszázados egyezség nyomja a vállát: valaha ugyanis az örök élet reményében egyezséget kötött az ördöggel, majd jóval később halhatatlanságát múlhatatlan ifjúságra cserélte, hogy meghódíthassa szerelmét. A gonosz azonban komoly fizetséget kér szolgálataiért: Doctor Parnassus első gyermeke 16 éves korától az ördög tulajdonát kell, hogy képezze, és ahogy a Doctor szeme fénye, a szépséges Valentina egyre közeledik ehhez a korhoz, Parnassus-nak minden fifikájára szüksége van, hogy a kegyetlen alku alól kibújhasson.

A most nyilvánosságra hozott előzetes nem hagy kétséget afelől, hogy varázslatos élményben lesz része mindenkinek, aki megtekinti majd Doctor Parnassus kálváriáját. A trailer egyelőre csak angolul érhető el, de a képek magukért beszélnek. A filmhez egyébként eddig a München-ben és Cannes-ban megrendezett filmfesztiválok közönségének lehetett szerencséje, az első európai bemutatókra 2009 októberében kerül majd sor, hozzánk Magyarországra pedig előreláthatólag a jövő évben érkezik majd meg.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei