2009. augusztus 19.Árendás Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Crank 2 - Valaki lopja el az agyamat!

Az első rész végén Chev Chelios ugyan szétloccsant az aszfalton, de semmi vész, itt ilyen apróságokkal senki sem foglalkozik. Történt ugyanis, hogy Poon Dongnak, a maffia kéjenc ősatyjának épp egy elpusztíthatatlan szívre volna szüksége, így hősünk látszólag sértetlen testét a kínai triád szervkereskedőinek műtőasztalán látjuk viszont.

Aztán mikor nagyméretű férfiasságára is szemet vetnek, Chev úgy dönt, kipihente magát, gyorsan felugrik, mindenkit megöl és lemerülő műszívvel a mellkasában ámokfutni indul.

Az első részben volt spiritusz, jól felpörgette az embert, hogy röhögés közben azért bennünk is felugorjon az adrenalin. Ezúttal viszont csak a moziszékből szeretnénk sikítozva felugrani. Komolyan megfontolandó kérdés, hogy bizonyos szervkereskedők nem a stáb agyát operálták-e ki véletlenül Chev szíve helyett, mert hogy ez a terület ahol komoly hiány mutatkozik. Egy percre sem akarja magát komolyan venni a mutatvány, mégsem tudunk elrugaszkodni attól, hogy a fájdalmas elmebaj ezen a szintjén nem áll jól a komolykodás.

Akarjuk, hogy ott legyen egy kis plusz, ami egyedivé tette a Crank első részét. Hogy ne csak abból álljon másfél óra, hogy egy félőrült tag bemutatja, hogy különböző testrészén át képes áramot vezetni magába, miközben eszelősen lohol elrabolt szíve után, fél hadsereget lemészárol fél kézzel, míg a másikkal őzike szemű nőjét vonszolja maga melett, akit aztán jól meg..g a lóversenypálya közepén. De azt aztán jó alaposan, minden irányból. Kétszer. Akinek ez elég, az imádni fogja a filmet, aki nem, az várhat a nagy fordulatra.

Hiába... mert a mozi végén meg befut egy-két rettentő agymenés, a végső harc lapos, a kínai tag élő fejét a formaldehidben pedig nem is minősíteném.

Végig egy El Huron (Clifton Collins) nevű görényt kajtatnak, akinek nevéhez hasonló műrémületet csak a Herry Potter produkál. Jason Stathem kihozza, amit ki lehet hozni ebből a zagyvaságból, de én azért nem tanácsolnám neki a harmadik rész bevállalását. A női fronton bírtam a Cheven minden ok nélkül lógó drogos, kínai csontkollekciót. Amy Smart, a dögös és szende sztripcsaj, minden pasi titkos álma, most sem kap
Oscart árnyalt alakításáért. Efren Ramirez hozza a meggyilkolt Kylo ikertestvérét, aki egészen karakán, míg ki nem tör rajta a rángófrász. Minden kétséget kizáróan ő az egyik legjobban sikerült humor a filmben. A kínai maffia tagjait nehéz megkülönböztetni, meg azt is, hogy akkor ki van kivel, de tulajdonképpen kisnyúl.

Hogy miért ajánlom mégis a filmet? Mert David Carradine-t jó látni még egyszer... utoljára.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei