2009. augusztus 24.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Becstelen brigantyk, G-Force - Rágcsávók

2 év várakozás után végre ismét láthatjuk Tarantino legújabb agymenését a magyar mozikban. A 2009. augusztus 20-i héten néhány keményen kiképzett, animált hírszerző tengerimalac száll majd szembe a náci skalpokra vadászó brigantykkal a magyar mozilátogatók kegyeiért folyó versenyben.

Becstelen brigantyk

Miközben a brigantyk csapata arra utazik, hogy minél több és minél magasabb rangú náci katona skalpját gyűjtse be, addig Shosanna, a zsidó származású lány, aki végignézte szülei lemészárlását, inkognitóban egy mozit üzemeltet a megszállt Párizsban. Göbbels egyik magas rangú tisztje belehabarodik a lányba, és leginkább ennek a vonzalomnak köszönhető, hogy Shosanna mozijában tervezik egy olyan film bemutatását, amin várhatóan a náci vezérkar legjelentősebb része megjelenik majd. Ez pedig kihagyhatatlan alkalomnak ígérkezik mind a lány, mind a brigantyk számára, hogy küldetésüknek eleget tegyenek.

Mivel a Becstelen brigantykal kapcsolatos újdonságok és részletek már a forgatás óta folyamatosan megjelentek a médiában, mostanra tudhatjuk, hogy Tarantino legújabb filmje ismét a dumára koncentrál elsősorban, valamint azt is, hogy bár a szereplők közül a brigantyk vezetőjét alakító Brad Pitt a húzónév, a legkiemelkedőbb alakítást mégis Christoph Waltz nyújtja egy náci tiszt képében, akinek játékát a Cannes-i Filmfesztivál zsűrije is jutalmazta. A kritikák alapján nem kell majd csalódnunk Tarantino-ban, zsenialitásának újabb bizonyítékát pedig mostantól bármikor megnézhetjük a moziban.

Eredeti cím: Inglourious basterds
Szereplők: Brad Pitt (Aldo Raine), Mélanie Laurent (Shosanna Dreyfus), Christoph Waltz (Hans Landa), Eli Roth (Donnie Donowitz), Til Schweiger (Hugo Stiglitz), Diane Kruger (Bridget von Hammersmark), Mike Myers (Ed Fenech), Maggie Cheung (Madame Mimieux), Samuel L. Jackson (Narrátor)
Rendező és forgatókönyvíró: Quentin Tarantino
Zene: Mary Ramos és Jim Schultz
Forgalmazó: UIP-Duna Film

*


G-Force - Rágcsávók

A hírszerzés egyik legtitkosabb és igen hatékonynak bizonyuló módját építi ki az USA kormánya, amikor állatokat képez ki beépülésre és veszélyes akciók végrehajtására. Legütőképesebb csapatuk vezetője Darwin, a tengerimalac, aki fajtatársai mellett egy legyet és egy vakondot is irányít, ám amikor a közönséges állatok között kell boldogulniuk, a helyzet tartogat számukra néhány meglepetést. A kockázat azonban hatalmas, nem lehet hibázni, különben a világ irányítása egy igen rossz szándékú milliárdos kezébe juthat.

A hagyományos akciófilmek összes elemét felvonultató vicces Disney-animációs film számos olyan poént tartalmaz, ami a gyerekek mellett az idősebbek számára is szórakoztatóvá teszi a harcias tengerimalacok történetét. Néhány élő szereplőt is láthatunk majd a filmben, közülük a főgonoszt alakító Bill Nighy a nem régen bemutatott Rockhajóból, illetve a Galaxis útikalauz stopposoknak című filmből is ismerős lehet.

Eredeti cím: G-Force
Rendező: Hoyt Yeatman
Forgatókönyvírók: Cormac Wibberley, Marianne Wibberley és Hoyt Yeatman
Zene: Trevor Rabin
Forgalmazó: Fórum Hungary

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei