2009. szeptember 12.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Quentin Tarantino, Brüno és Ben Stiller is velünk ünnepli a mozit

Hatodik éve hagyomány, hogy minden ősszel megünnepeljük a mozi intézményét, a filmeket és a filmek iránti rajongásunkat is. Idén 2009. szeptember 17-20. között kerül megrendezésre a Moziünnep, amely során látástól vakulásig peregnek a filmkockák, és kivételesen alacsony, maximum 550 Ft-os jegyáron több száz film közül válogathatunk országszerte.

Kilenc filmet láthatunk még premier előtt a 2009-es Moziünnepen, a műfajok széles skáláját végigzongorázva, bemutatása előtt megtekinthető lesz például Pedro Almodóvar legújabb, Megtört ölelések című filmje Penélope Cruz főszereplésével, dráma kategóriában a Köntörfalak és a Tréfa című magyar filmeket is hivatalos premierjük előtt láthatjuk. A vidámabb pillanatokra vágyóknak kedvez A csúf igazság című, Katherine Heigl és Gerard Butler neve által fémjelzett vígjáték, és a Családban marad című road movie-ba oltott izlandi komédia is, valamint a forgalmazó erre az időszakra időzítette a Pánikfalva című animációs film bemutatását is. Természetesen nem csak a legújabb filmek kerülnek vászonra a Moziünnepen, régebbi kedvenceinkkel is találkozhatunk, illetve bepótolhatjuk néhány film megnézését, amelyeket egyébként már levettek műsorukról a mozik. Ilyen lesz például az Anna bekattanva című spanyol dráma, a dvd-n is változatlanul hatalmas sikernek örvendő Mamma mia!, Ben Stiller háborús film-karikatúrája, a Trópusi vihar, a Wall-E, a magyar mezőnyt pedig a Valami Amerika 2 és a Made in Hungaria képviseli.

Az újak és a régiek mellett persze a jelenleg moziműsorban szereplő, nagy sikerű filmek is helyet kapnak a programban, így aki még nem tette meg, a Moziünnepen érvényesülő kedvező jegyárért most megnézheti akár a Becstelen brigantykat Quentin Tarantino rendezésében, akár Brüno-t, a bunyózó Channing Tatum-ot, a Harry Potter legutóbbi részét, vagy a Benicio Del Toro által életre keltett Che Guevarát is. Budapesten a mozik nagy része, legyen szó multiplex-ről vagy art-moziról, részt vesz a Moziünnepen, így 2009. szeptember 17. és 20 között sem kell senkinek elszakadnia kedvenc helyszínétől. A szervezők által maximalizált 550 Ft-os jegyár egyébként nem vonatkozik a 3D és IMAX vetítésekre, a többi film esetében pedig a megszabott ár alatt az adott mozik döntik el, mennyit kérnek egy film megtekintéséért, így a belépő akár alacsonyabb összeg is lehet. Mivel a rendezvény megtervezésekor a cél valódi ünneplés volt, a filmek levetítésén túl további programok (színész résztvevők, "sztárjegyszedők", többek között Szujó Zoltán és LL Junior, gyerekprogramok és játékok a nekik szánt filmek előtt, stb.) színesítik az eseményt.

***


Moziünnep 2009
Időpont: 2009. szeptember 17-20.
Belépő: maximum 550 HUF
További információ: http://moziunnep.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei