2009. szeptember 23.Lőrincz Tamara
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kecskebűvölők - Ewan McGregor és George Clooney új filmje

Amerikában 2009. november 6-án lát majd napvilágot a The men who stare at goats (nyersfordításban: Emberek, akik kecskékre merednek) című film. Az alkotást az egész világban gyakorlatilag visszafojtott lélegzettel várják a mozi-, illetve filmrajongók, és a nemrégiben megjelent előzetes is rendkívüli népszerűségnek örvend.

Maga a történet Irakban játszódik, ahol egy Bob Wilton nevű újságíró összetalálkozik egy katonával, aki állítólag természetfeletti képességekkel rendelkezik - sőt, nem csupán ő, de vele együtt még számos más katona is, akiket kifejezetten arra képeztek ki, hogy falakon sétáljanak át, láthatatlanná váljanak, illetve telepatikus képességeiket felhasználva legyőzzék az ellenséget. Ők azok, akik állítólag pusztán a tekintetükkel ki tudják oltani egy kecske életét - innen származik a film címe.

Az újságíró és a katona (aki Jedi-lovagnak tartja magát) - hogy, hogy nem - végül huzamosabb időt töltenek el egymás társaságában, és ezalatt természetesen egyetlen nyugodt percük sem akad...
John Ronson könyve, amely a film alapjául szolgált, 2004-ben jelent meg, és azonnal meglehetősen nagy sikert aratott (Magyarországon Kecskebűvölők címmel, az Európa Könyvkiadó gondozásában fog megjelenni, várhatóan 2009. októberében).

Az író 1967-ben született Cardiffban, és népszerű dokumentumfilmes, újságíró, illetve író. Saját bevallása szerint a legelső dokumentumfilmjét úgy készítette, hogy felhívta őt a volt tanára, és közölte vele, hogy neki tévés sorozatokat kellene csinálnia, illetve mindjárt meg is kérdezte, hogy mit szólna hozzá, ha megkörnyékezné neki Janet Street Portert? (Porter brit médiaszemélyiség, újságíró és tévéproducer.) Ronson eleinte teljesen megdöbbent, és megkérdezte az illető tanárt, hogy valóban ismeri-e Portert? A válasz egyszerű és gyors volt: nem. Ennek ellenére megkereste a nőt, és beajánlotta nála Ronsont - a dokumentumfilm el is készült, noha az író a mai napig nem tudja, hogy tanárának végül is mivel sikerült meggyőznie Portert, aki teljesen el volt ájulva az ötletüktől.

A The men who stare at goats Jedi lovag főszereplőjét ezúttal nem (ahogyan azt elvárnánk) Ewan McGregor, hanem George Clooney alakítja, aki annak idején még a Vészhelyzettel futott be, majd ezt követően gyorsan bezsebelt egy Oscar-díjat (Sziriana), két Oscar-jelölést, két Golden Globe-díjat és hat Golden Globe-jelölést (meg egy Arany Málnát is, de azt ilyenkor nem illik kihangsúlyozni). Ewan McGregornak ezúttal sajnos be kell érnie az újságíró Bob Wilton karakterével, akit azonban - legalábbis a trailerből ítélve - remekül alakít. McGregort egyébként legutoljára az Angyalok és démonok című filmben láthattuk, amelyben szintén remekül hozta a formáját.

Mindent összevetve a The men who stare at goats, akárminek fordítják is, kétségkívül az év egyik legjobban várt filmje, és alighanem rengetegen fogják majd megrohamozni a mozikat, amikor végre megjelenik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei