2009. szeptember 26.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Benicio Del Toro, Daniel Day-Lewis és Gael García Bernal egy filmben

Igen illusztris szereposztással készül Martin Scorsese felügyelete alatt a Silence című film, amelynek főbb karaktereit olyan sokszor bizonyított színészek alakítják majd, mint Benicio Del Toro és Gael García Bernal, hozzájuk pedig Daniel Day-Lewis csatlakozik, akiről köztudomású, hogy ritkán vállal szerepet, ám akkor ezt kiemelkedő alkotásokban, tudása legjavát nyújtva teszi.

Martin Scorsese régóta tervezi Shusaku Endo nálunk Némaság címmel megjelent regényének megfilmesítését, amely a keresztény vallás vérgőzbe fulladt terjesztését dolgozza fel az 1600-as évek Japánjában. A történet szerint a Vatikánba és Portugáliába is eljut Ferreira atya (Day-Lewis), egy keresztény tanítómester és hittérítő brutális megkínzásának híre, aminek hatására az áldozat megtagadja hitét. A vallás terjesztését akadályozó japán vezetés "intézkedéseinek" hírére két jezsuita pap (Benicio Del Toro és Gael García Bernal) útra kel a keleti országba, hogy kiszabadítsák mesterüket, és részt vegyenek a vallás és a japán hatalomgyakorlók összebékítésében. Utazásuk során számos veszélyes helyzetbe és akadályba ütköznek, melyek őket magukat is komolyan elgondolkoztatják, vajon a helyes irányba tartanak-e.

Miután a rendező befejezte legújabb, Viharsziget című filmjének munkálatait, és szokásához híven éles szemmel a legtehetségesebbek közül kiválasztotta a Silence szereplőit, a továbbiakban semmi nem akadályozza, hogy hozzálásson a film forgatásához. A forgatókönyvet a regény alapján Jay Cocks készíti el, akivel Scorsese korábban az Ártatlanság kora és a New York bandái elkészítésekor már kiváló eredménnyel dolgozott együtt. Bár a Silence bemutatóját csak 2011-re ígérik, a fentiek alapján igazán érdemesnek tűnik várni rá.

Daniel Day-Lewis-hoz kapcsolódó hír még, hogy nem régiben fejezte be legújabb filmje, a Nine forgatását, ami egy olasz filmrendező, és az őt körülvevő nők - a felesége, a szeretője, az anyja, a múzsája, az ügynöke és a designer-e - közötti kapcsolatot dolgozza fel. A főszereplő körül formálódó hölgykoszorú igen csak figyelemre méltó, hiszen a különböző szerepekben Marion Cotillard, Penélope Cruz, Sophia Loren, Nicole Kidman, Judi Dench és Kate Hudson lesz majd látható, Európa nagy részén így remélhetőleg nálunk is már a jövő év első felében.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei