2009. október 2.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mozipremierek: Hasonmás, A csúf igazság, Családban marad, Tréfa

Bruce Willis robotként él tovább a jövőben, Katherine Heigl és Gerard Butler régi-új szerelmi praktikákkal ismertet meg minket, egy izlandi házaspár hagyományos esküvőre készül, ami végül rendhagyóan kaotikussá válik, a Kosztolányi által megálmodott gyerekek kegyetlenek, náluk pedig csak a forgalmi dugóban egymás útjait keresztező budapesti lakosok durvábbak.

Hasonmás

A XXI. század derekán az emberek biztonságos és közvetett életet élnek robot-hasonmásaikon keresztül, melyeket otthonról irányítva küldenek ki maguk helyett, hogy mindennapi teendőiket elvégezzék. A hasonmásokat érő behatások nem érintik közvetlenül az őket irányító "eredeti" embert, legalábbis mindenki ezt feltételezi, amíg nem történik több olyan robot-gyilkosság, ami a humán verzióval is végez. Az ezzel kapcsolatos nyomozás rángatja ki végre a való világba a Bruce Willis által alakított Greer ügynököt is. A képregény-adaptáció látványos kivitelezését a Játsz/ma producere, és a Terminátor 3. részének rendezője, Jonathan Mostow vezényli.

Eredeti cím: Surrogates
Szereplők: Bruce Willis (Tom Greer), Ving Rhames (a próféta), Radha Mitchell (Peters), Rosamund Pike (Maggie)
Rendező: Jonathan Mostow
Forgatókönyvírók: Michael Ferris és John D. Brancato
Operatőr: Oliver Wood
Zene: Richard Marvin
Forgalmazó: Fórum Hungary

*


A csúf igazság

A bulvármagazin szívtipró műsorvezetője Mike, és feltűnően csinos, ám pasizás terén igen csak bénácska producere első pillanattól nem szívlelik egymást, az egyetlen ok, amiért Abby hajlandó elfogadni a lehengerlő stílusú férfi hódítási tanácsait, hogy az megígéri: ha tippjei nem válnak be, a nőnek a továbbiakban a munkahelyen sem kell az ő társaságát élveznie. A Felkoppintva és a 27 idegen igen című filmekkel a romantikus komédiák terepére betörő sorozathős, Katherine Heigl és az akciófilmekben kialakított macsó-karakterén ironizáló Gerard Butler közös filmje tipikusan nem az, amit meglepő fordulatok vagy új műfaji megoldások reményében várunk, egyszerűen csak jó nézni őket.

Eredeti cím: The ugly truth
Szereplők: Katherine Heigl (Abby Richter), Gerard Butler (Mike Chadway), Bree Turner (Joy), Eric Winter (Colin)
Rendező: Robert Luketic
Forgatókönyvírók: Nicole Eastman, Karen McCullah Lutz és Kirsten Smith
Operatőr: Russel Carpenter
Zene: Aaron Zigman
Forgalmazó: Intercom

*


Családban marad

Esküvőre készül a fiatal pár, a menyasszony és segítői az utolsó simításokat végzik a habos ruhán, a vőlegény idegesen toporog barátai társaságában. Hogy a pár szerencsétlenséget jelentő esküvő előtti találkozását elkerüljék, a két család külön buszokkal indul az esküvő helyszínéül szolgáló aprócska templomba, ami az izlandi puszta kellős közepén található, és hamarosan sikerül is eltévedni. A feszült helyzetben aztán minden családi botrány, feszültség és ellenségesség kipattan még az oltárig vezető megterhelő úton, ami alap esetben inkább a nagy esemény után, jó néhány üveg alkohol elfogyasztása után szokott konfliktust okozni, ezzel pedig a film szereplői sok vidám és szívszorító pillanatot szereznek a nézőnek.

Eredeti cím: Sveitabrúðkaup
Szereplők: Hreinn Beck (Band roadie), Erlendur Eiríksson (Síði), Ágústa Eva Erlendsdóttir (Auður), Gísli Örn Garðarsson (Grjóni), Nína Dögg Filippusdóttir (Lára)
Rendező és forgatókönyvíró: Valdís Óskarsdóttir
Operatőr: Anthony Dod Mantle
Forgalmazó: Cirko Film

*


Tréfa

A Tréfa helyszíne egy vallásos iskola, 1912-ben. Az amúgy liberális nevelési elveket valló Zoltán atya figyelmét eltereli a gondjára bízott gyerekről a Titanicon utazó öccse miatti aggodalom, a tanulók pedig az elszabadult gyeplő tudatában egyre durvább csínyeket eszelnek ki egymás és tanáraik kínzására, meg csak úgy, hogy addig is teljen az idő. Ilyen állapotok közepette próbál rendet teremteni Weigl atya, az iskolába érkező új tanár, ám módszerei nem feltétlenül célra vezetőek. Az Éretlenek és a Porcelánbaba című filmeket is jegyző Gárdos Péter Kosztolányi Dezső azonos című novellája alapján készítette legújabb alkotását.

Szereplők: Lengyel Tamás (Weigl atya), Váta Lóránd (Zoltán atya), Kovács Mihály (Damián atya), Kiss Márton (Szebeni), Veréb Tamás (Bromberg), Timon Barnabás (Simon), Csonka András (Beck)
Rendező: Gárdos Péter
Forgatókönyvírók: Bíró Zsuzsa és Gárdos Péter
Operatőr: Ifjabb Seregi László
Zene: Darázs Erzsébet
Forgalmazó: Budapest Film

*


Koccanás

Hatalmas dugó a VIII. és X. kerület találkozásánál, a Salgótarjáni úton, ahol két autó összeütközik. Az igazából hétköznapi, mégis váratlan helyzetben Budapest, sőt Magyarország legtipikusabb lakóit felvonultató tömeg gyűlik össze, forrnak az indulatok és mindenki kimutatja a foga fehérjét. Spiró György Koccanás című színdarabját, amely egyértelműen a görbe tükör felmutatásának igényével jelentkezett, és hatalmas sikert aratott, a Moszkva tér és az Overnight rendezője, Török Ferenc vitte vászonra, az amúgy is közérdeklődésre számot tartó ideát, miszerint "hol is élünk tulajdonképpen", egy igen egyedi és ötletes látványvilág megtervezésével támasztotta alá.

Szereplők: Anger Zsolt, Thúróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Derzsi János, Bánsági Ildikó, Máthé Erzsi, Pelsőczy Réka, Rezes Judit, Keresztes Tamás
Rendező: Török Ferenc
Forgatókönyvíró: Spiró György
Operatőr: Garas Dániel
Zene: Tóth Zoltán
Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei