2009. október 12.B. Heppes Krisztián
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Újra Funzine-Odeon filmklub az Odeon Lloyd Moziban

A korábbi sikereken felbuzdulva - október 7. és december 9. között - idén ősszel is jelentkezik a Funzine-Odeon Filmklub. A vetítések alkalmával magyar filmek kerülnek bemutatásra angol felirattal, majd az alkotók egyikével történik beszélgetés angol nyelven. A szervezők indításként Koltai Róbert Sose halunk meg című filmjét tűzték műsorra, amire szép számú közönség gyűlt össze.

A Funzine - aki nem tudná - egy kéthetente megjelenő ingyenes angol nyelvű program magazin. Az elsősorban Budapesten élő külföldieknek szóló lap, az aktuális ajánlók mellett folyamatosan nyújt információt hazánk, illetve fővárosunk jellegzetességeiről, nevezetességeiről. Mint már a bevezetőben is olvasható volt, a Funzine nem először indít filmklubot az Odeon Lloyd Mozival karöltve. A korábbi nagy érdeklődés ugyanis meggyőzte mindkettőjüket, hogy érdemes nálunk is ilyen vállalkozásba fogni. Sőt! A lap a nyár folyamán egy Margit-szigeten található népszerű szórakozóhelyen is szervezett hasonló vetítéseket.

Október 7-én, szerdán elindult tehát az újabb őszi sorozat, elsőként a ’Sose halunk meg’ című filmmel. A közönséget - akiknek javarésze valóban nem hazánk fia volt - egy pohár üdítő, vagy whisky (nem is akár milyen) várta. A teremben való belépésnél, ha valaki megadta nevét és e-mail címét, a vetítés előtt sorsoláson is részt vett. Itt értékes belépőjegyeket lehetett nyerni különböző programokra, valamint egy üveggel az egyik szponzor - már korábban is kínált - remek gabonapárlatából.

Közel telt ház előtt jött aztán Gyuszi bácsi és unokaöccse, Imi - másfél órában elmesélt - története. A hatvanas évek korrajza talán nem érthető minden szempontból a külföldi nézőknek, de úgy tűnt, így is jól szórakoztak, mert többször hangzott fel nevetés a széksorokban egy-egy vidámabb jelenetnél.

A vetítés után meglepően sokan távoztak a teremből. Lehetett ez azért, mert nem tudták, hogy itt még nem ért véget a program, vagy talán csalódottságukban, mert az előzetesen ígért Koltai Róbert rendező helyett ’csupán’ Dés László zeneszerző érkezett vendégnek. Egy biztos: bánhatják, hogy nem maradtak. A Csillag Márton által vezetett beszélgetésben sok érdekességet megtudhattunk erről a filmről, de szóba kerültek magát a magyar filmgyártást is érintő témák. A közönség kérdéseiből érezhető volt, hogy filmhez értő és klubban nem első alkalommal megjelenőkről van szó.

Ha vannak esetleg kis hazánkban vendégeskedő külföldi ismerőseink, bátran ajánlható nekik ez a programsorozat. De akár magunk is ellátogathatunk a vetítésekre, hiszen nem csak korábbi alkotások, hanem 2009-es újdonságok is terítékre kerülnek.

A további program:
Október 14. Szerda
Goda Kriszta: Szabadság, szerelem
Meghívott vendég: Gulyás Buda (operatőr)
Október 28. Szerda
Makk Károly: Szerelem
Meghívott vendég: Makk Károly (rendező)
November 11. Szerda
Hajdú Szabolcs: Fehér tenyér
Meghívott vendég: Hajdú Szabolcs (rendező)
December 2. Szerda
Gárdos Péter: Tréfa
Meghívott vendég: Gárdos Péter (rendező), Seregi László (operatőr)
December 9. Szerda
Orosz Dénes: Poligamy
Meghívott vendég: Orosz Dénes (rendező - forgatókönyvíró)

***


Funzine-Odeon Filmklub
Helyszín: Odeon Lloyd Mozi - 1135 Budapest, Hollán Ernő utca 7.
Jegyárak: 800 Ft; Funzine klubkártyával 700 Ft
Bővebb információ: www.funzine.hu; www.odeon-lloyd.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei