2009. október 30.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mozi premierek: This is it, Az időutazó felesége, Gamer, Szuperbojz

A 2009. október 29-i héten kerül bemutatásra a milliók által várt dokumentumfilm, amely Michael Jackson This is it című koncertsorozatának próbáin készült, érkezik hozzánk egy időutazással kombinált szerelmi történet, egy véres utópia, Bajor Imre legújabb vígjátéka és egy gyönyörű perui film is.

Michael Jackson: This is it

Michael Jackson több mint 10 éve nem indult turnéra, ezért is különösen nagy jelentőségű volt a 2009-re tervezett londoni koncertsorozat, amelyre hónapokkal a meghirdetett kezdet előtt elfogytak a jegyek, és amire a legendás előadó igen nagy erőbevetéssel készült, hogy saját, igen látványos és persze zeneileg is emlékezetes turnéit felülmúlja. A meghirdetett 50 darab fellépésre az énekes 2009 június 25-én bekövetkezett hirtelen halála miatt sajnos nem kerülhetett sor, és bár kárpótlást biztosan nem, de talán némi vigaszt jelent a koncertekről lemaradt rajongók számára, hogy az előkészületek során rögzített felvételeket most egy közel két órás zenés dokumentumfilmben láthatják. A próbákról készült werkfilm mellett a This is it című filmben elhangzanak az énekes legnagyobb slágerei, és az új dal, amelyről a koncertsorozat is kapta a címét.

Eredeti cím: This is it
Szereplő: Michael Jackson
Rendező: Kenny Ortega
Operatőr: Kevin Mazur
Forgalmazó: Intercom*


Az időutazó felesége

Clare és Henry rendhagyó szerelmének lehetünk szemtanúi, melyet a nő szemszögéből követünk nyomon. Clare mindössze 6 éves volt, amikor először találkozott a Henry-vel, aki egy genetikai eltérés miatt különleges tulajdonsággal rendelkezik: ha feszültté válik szó szerint elpárolog az időben, és általában saját élete egy másik szakaszában találja magát. Így az évek során mikor vissza-visszatér a közben nővé cseperedő Clare-hez, már többnyire tudja, mi fog velük történni a jövőben. Ez a tulajdonság természetesen nem csekély mértékben nehezíti meg az együttélést, és Az időutazó felesége elsősorban kettejük furcsa kapcsolatára helyezi a hangsúlyt, Eric Bana (München, Trója) és Rachel McAdams (Szerelmünk lapjai) főszereplésével.

Eredeti cím: The time travelers wife
Szereplők: Eric Bana (Henry DeTamble), Rachel McAdams (Clare Abshire), Ron Livingstone (Gomez), Jane McLean (Charisse)
Rendező: Robert Schwentke
Forgatókönyvíró: Bruce Joel Rubin, Audrey Hiffenegger regénye alapján
Operatőr: Florian Ballhaus
Zene: Mychael Danna
Forgalmazó: Intercom*


Gamer - Játék a végsőkig

A filmrendezők és forgatókönyvírók talán még a játék-fejlesztőknél is nagyobb érdeklődéssel foglalkoznak a virtuális én kérdésével, valamint azzal, hová fejlődnek a szórakoztatóiparból egyre nagyobb szeletet hasító számítógépes játékok. Ezt a témát boncolgatja a Crank filmek alkotópárosának legújabb mozija is, amely a közeljövőben játszódik, ahol a Slayers nevű gyilkolászós játék szereplőit, a börtönrendszer által kiárusított halálraítélteket nagypénzű játékosok irányítják a testükbe épített chip-en keresztül, A Gerard Butler által megformált főszereplő, a mókás nevű Kable a túlélésért játszik, partnereit és ellenfeleit pedig olyan színészek alakítják, mint John Leguizamo, Michael C. Hall és Kyra Sedgwick.

Eredeti cím: Gamer
Szereplők: Gerard Butler (Kable), Michael C. Hall (Ken Castle), Kyra Sedgwick (Gina Parker Smith), John Leguizamo (Freek), Ludacris (Humanz Brother)
Rendezők és forgatókönyvírók: Michael Neveldine és Brian Taylor
Operatőr: Ekkehart Pollack
Zene: Robb Williamson és Geoff Zanelli
Forgalmazó: Fórum Hungary*


Fausta éneke

Fausta az anyatejjel szívta magába a rettegést, hiszen édesanyját terhessége közben megerőszakolták. A fiatal lány nem is nagyon mozdul ki az apró perui faluban található házból, ahol nevelkedett, amíg szükségessé nem válik hogy pénzt keressen, hiszen gondoskodnia kell szülője eltemetéséről. Egy alkotói válságban szenvedő zongoraművésznő házába szegődik, ahol a tulajdonos minden egyes egyedi dalért, melyet Fausta fájdalma ihlet egy igazgyönggyel hajlandó fizetni a lánynak. Claudia Llosa Arany Medve-díjas, perui-spanyol koprodukcióban készült alkotása gyönyörű képekkel illusztrálva egy olyan távoli világba kalauzol el bennünket, amely kizárólag a dél-amerikai szépirodalom alkotásainak köszönhetően lehetett ismerős eddig, és ahol kevéssé tűnik morbidnak, hogy a főszereplő szeretett halottját, habár már oszlik a teste, mégis ágyában tartja és továbbra is élőként szeretgeti, vagy hogy egy hüvelyébe dugott és ott kivirágzó krumplival védekezik saját megerőszakolása ellen.

Eredeti cím: La teta asustada
Szereplők: Magaly Solier (Fausta), Susi Sánchez (Aída), Efraín Solís (Noé), Marino Ballón (Tío Lúcido)
Rendező és forgatókönyvíró: Claudia Llosa
Operatőr: Natasha Braier
Zene: Selma Mutal
Forgalmazó: Cirko Film*


Superbojz

Egy korábban sikeres pályát befutó rockénekes, Johnny G felnőtt lányával érkezik Budapestre, ahol felmerül a karrier újrakezdésének lehetősége. Ehhez azonban össze kell trombitálni a teljes régi brigádot, amiben segítséget nyújt egy sorőrből átvedlett menedzser is. Az új köntösbe öltöztetett Hyppolit és Meseautó rendezője, Kabay Barna a magyar komédiaipar legismertebb figuráit, Bajor Imrét, Gesztesi Károlyt, Mucsi Zoltánt, Rudolf Pétert gyűjtötte össze a történetében igen egyszerű vígjáték elkészítéséhez.

Szereplők: Bajor Imre (Johnny G.), Kerekes Vica (Judit), Kolovratnik Krisztián (Misi), Rudolf Péter (Lala), Mucsi Zoltán (Róka), Gesztesi Károly (Béla)
Rendező: Kabay Barna
Forgatókönyvíró: Litkai Gergely
Operatőr: Máthé Tibor
Zene: Berkes Gábor
Forgalmazó: CinemaStar

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei