2009. november 14.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ernest Hemingway szerepében: Sir Anthony Hopkins

A XX. századi Amerika egyik leghíresebb és legregényesebb életű írójáról, Ernest Hemingway-ről készít filmet Andy García, amiben maga is szerepel ugyan, de a főszerepet Sir Anthony Hopkins-ra bízza. A Hemingway & Fuentes című alkotás az író Kubában eltöltött életszakaszára koncentrál, amely a Pulitzer-díjas Az öreg halász és a tenger című regényt is ihlette.

Amellett, hogy Hemingway világhírű alkotásai közül is vászonra vittek már néhányat, többek között a már klasszikussá vált Kilimandzsáró havát Gregory Peck főszereplésével, maga az író is olyan kalandos életet élt, hogy annak számos fejezete vászonra kívánkozik. Az I. világháborúban eltöltött időszakot, amely a Búcsú a fegyverektől című regény alapjául szolgált, például Chris O’Donell főszereplésével filmesítették meg (Szerelemben, háborúban), Michael Palin, a BBC dokumentaristája pedig 10 évvel ezelőtt álmodta képernyőre a legendás író alakját.

Andy García az író unokájának, Hilary Hemingway-nek a segítségével készítette el filmje forgatókönyvét, amely a depressziótól és alkoholizmustól szenvedő alkotó életének késői szakaszát dolgozza fel. Az 1950-es évek során Hemingway nyugodt hónapokat töltött Kubában, és fontos barátságot alakított ki Gregorio Fuentes hajóskapitánnyal, aki leghíresebb regényének központi alakját ihlette. A szigeten társuk volt az író harmadik felesége is, akinek szerepében Annette Bening-et láthatjuk majd. A film bemutatását a jövő évre tervezik, mivel a forgatókönyv elkészült és a szereplők kiválasztása is megtörtént, csupán a színészek időbeosztásába kell beilleszteni a forgatást, és minden sínen van egy igen figyelemre méltó életrajzi mű megszületéséhez.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei