2009. november 18.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Martin Scorsese-t Golden Globe életmű-díjjal jutalmazzák

Bár a következő Golden Globe díjátadó gála csak 2010 január 17-én kerül megrendezésre, máris kihirdették az életmű-díj jutalmazottait. Nem kétséges, hogy a rendező minden elismerést megérdemel eddigi munkájáért, és szerencsére napjainkban is tevékenyen részt vesz a filmkészítésben, így abszolút kiérdemelte, hogy a Golden Globe zsűrije is megemlékezzen zseniális alkotásairól.

A november 17-én 67. születésnapját ünneplő Martin Scorsese-t eddig hét alkalommal jelölték a nemzetközi filmgyártás ezen igen rangos elismerésére, és kétszer, a Tégla és a New York bandái elkészítéséért meg is kapta a Golden Globe-ot. Így viszont eddig elmaradt részükről a megemlékezés olyan legendás és filmtörténeti jelentőségű alkotásairól, mint az Aljas utcák, az Alice már nem lakik itt, a Taxisofőr, a Dühöngő bika, Az ártatlanság kora, a Nagymenők és a Casino, melyek közül négy esetében jelölték ugyan a rendezőt az elismerésre, ám végül más vihette azt haza.

Márpedig ezek a filmek nem csupán önmagukban élvezetes, sőt zseniális darabok, de remek színészek, például Robert De Niro, Havey Keitel, Joe Pesci és Daniel Day-Lewis kibontakozását is lehetővé tették. Ezt a hiányosságot küszöböli ki most a Golden Globe zsűrije, és végre elérkezik a pillanat, amikor filmrajongók milliói után ők is kinyilvánítják tiszteletüket és elismerésüket az olasz filmrendezőnek. Hamarosan, 2009. december 15-én bejelentésre kerül egyébként a teljes listája azon alkotóknak, akiket az elmúlt évi kiemelkedő munkájukért díjra jelöl majd a zsűri, a végső nyerteseket pedig a jövő januári gálán ünneplik majd meg.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei