2009. november 27.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Chéri - Egy kurtizán szerelme

Michelle Pfeiffer némi kihagyás után, felbukkanásakor a Csillagporban bizonyította, hogy ő az a színésznő, akinek nem ellene, hanem mellette dolgozik az idő, és ennek ismét tanújelét adja a december 3-án bemutatásra kerülő Chéri - Egy kurtizán szerelme című kosztümös drámában. Legendás szépsége még mindig nem hagyta cserben, és természetesen tehetsége sem csorbult az eltelt idő alatt.

Lea a XIX. század végi Párizs előkelő köreiben mozgó kurtizán, aki szépségének és intelligenciájának köszönhetően a legnagyobb luxus közepette éli életét, kora előrehaladtával azonban visszavonulását fontolgatja. Minden számítását keresztülhúzza pályatársa, Madame Peloux, amikor rábízza 19 éves fia, az elkényeztetett és öntörvényű Chéri tanítását. A felnövekvés ellen ágáló fiatalember és az öregedéssel harcoló szépséges nő azonnal felfedezi, mennyire hasonló a gondolkozásuk, és hamarosan egymásra találnak. Habár mindketten tudják, hogy kapcsolatuk kilátástalan, igyekeznek kiélvezni örömüket, ameddig lehet. Kettejük közösen felépített, boldog életének Madame Peloux terve vet véget, hiszen az asszony néhány év elteltével időszerűnek érzi, hogy fia házasságra lépjen egy másik kurtizán lányával.


Chéri - Egy kurtizán szerelme


A Veszedelmes viszonyok rendezője, Stephen Frears nem kockáztat azzal, hogy eltérjen a már jól bevált recepttől, ezért választotta Michelle Pfeiffer-t legújabb filmje főszerepére, hiszen korábbi közös munkájuk a kosztümös dráma egyik alapművét eredményezte. A mellékszereplők kiválasztásában is tükröződik igényessége: az intrikus szerepével a már sokszor bizonyított Kathy Bates-t (Tortúra, A szabadság útjai) bízta meg, a címszerepben pedig Rupert Friend-t, A csíkos pizsamás fiú karakteres arcú szereplőjét láthatjuk majd. A forgatókönyvet Christopher Hampton, a Veszedelmes viszonyok írója készítette, a fényképezésről pedig Darius Khondij operatőr gondoskodik, akinek képességeiről többek között a Hetedik vagy a My blueberry nights megnézésekor szerezhetünk tanúbizonyságot.

***


Chéri - Egy kurtizán szerelme
Besorolás: romantikus dráma
Nemzetisége: angol, német, francia
Rendező: Stephen Frears
Forgatókönyvíró: Christopher Hampton
Zene: Alexandre Desplat
Szereplők: Michelle Pfeiffer (Lea de Lonval), Rupert Friend (Chéri), Kathy Bates (Madame Peloux), Felicity Jones (Edmee), Tom Burke (Vicomte Desmond)
Forgalmazó: Budapest Film

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei