2009. december 11.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Philip Seymour Hoffman próféta a Vérző olaj rendezőjének új filmjében

Bár Paul Thomas Anderson legutóbbi filmjében a Vérző olajban is foglalkozott a vallás témájával, legújabb alkotása kifejezetten erről szól majd. A "The master" munkacímet kapott alkotás Philip Seymour Hoffman főszereplésével egy új, gyorsan hódító vallásról szól, amelyet egyik követője, szembefordulva tanítójával, megkérdőjelez.

A film története szerint egy karizmatikus entellektüel 1952-ben saját vallás megalapítására adja a fejét, az általa hirdetett tanok pedig hamarosan sok követőre találnak. Közülük az egyik a huszonéves Freddie, aki egy darabig áhítattal és elkötelezetten issza magába az új filozófiai és vallási irányzat eszméit, ám egy idő után egyre inkább megkérdőjelezi azok pozitív hatását és mestere határtalan jóindulatát is. Paul Thomas Anderson nyilatkozatai szerint a film központi témája nem kifejezetten egy bizonyos vallás lesz majd, hanem általánosságban a vallás hatása az emberek gondolkozására, és a hit szükségességének kérdése.

Philip Seymour Hoffman, akit a magyar nézők legutóbb a Rockhajó című zenés filmben, illetve a Kételyben, szintén egy vallás képviselőjeként láthattak, nem első alkalommal dolgozik a rendezővel, hiszen Paul Thomas Anderson a Boogie nights és a Kótyagos szerelem című filmekben is remek lehetőséget biztosított neki, hogy egy-egy mellékszerepben bizonyítsa tehetségét. A film további stábja még kérdéses, és a forgatás megkezdéséhez is szükség lesz a Universal stúdió végleges jóváhagyására, az viszont már valószínű, hogy igen figyelemre méltó alkotás válhat belőle.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei