2009. december 12.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Sínen a Paranormal activity rendezőjének új projektje

A minimális költségvetésből készült Paranormal activity már biztosan magáénak tudhatja az év legnagyobb anyagi sikerét, hiszen a belefektetett összeg sokszorosát hozta vissza alkotóinak, és a 2009-es év legfélelmetesebb filmjének tartják. Gyors és hatalmas népszerűségét még ki sem élvezte a fiatal rendező, máris új, vérfagyasztó történet elkészítésén dolgozik.

A 10 évvel ezelőtti Ideglelés - The Blair witch project után a Paranormal activity ismét bebizonyította, hogy alacsony költségvetéssel is lehet igen félelmetes és gyorsan megtérülő horror-filmet készíteni, amelyben nem a fröccsenő vér és a cgi-szörnyek jelentik a fő félelemforrást, hanem saját félelmeink, hiszen a titokzatos kamera mellett/mögött, látatlanul az testesíti meg legrosszabb rémálmainkat.

A Paranormal activity alkotójára a video-megosztó oldalakat böngészve leltek rá a Paramount stúdió szorgalmas munkatársai, akik először az ötlet megvásárolásában és nagyszabású újrafilmesítésében gondolkoztak, ám látva az eredeti, mindössze 15.000 dollárból készített film fergeteges sikerét a próbavetítéseken, ezt a verziót bocsátották a nagyközönség elé. Számításaik bejöttek, a kézi-kamerával forgatott horror, ami egy démon által kínzott fiatal pár éjszakáit mutatja be, milliós nagyságrendű bevételt termelt világszerte, így a stúdió természetesen további kibontakozási lehetőséget biztosít Oren Peli-nek, a film amatőr rendezőjének.

Az új alkotás, az Area 51 esetében a korábbinál jóval nagyobb, ám az átlag amerikai film-készítési költségvetéshez képest még mindig elenyésző 5 millió dolláros összeget bocsátottak Peli rendelkezésére, aki már be is fejezte az újabb horror forgatását Utah államban. Sőt, a forgalmazó olyan biztos a három, tiltott és földönkívüliek által veszélyeztetett övezetbe tévedő tinédzser sztorijának sikerében, hogy látatlanban előre fizettek a készítőnek a film terjesztési jogaiért. Bár az utómunkálatok jelenleg is zajlanak még, hamarosan kiderül, sikerül-e vajon a fiatal rendezőnek megismételnie a korábbi bravúrt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei