2009. december 14.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Robert Duvall játszhatja Don Quijote-t

A Monty Python csapat talán legismertebb tagja Terry Gilliam, aki a Félelem és reszketés Las Vegasban című kultfilmjével írta be magát a nézők emlékezetébe. Évek óta tervezi legújabb filmjét, Don Quijote történetének létrejöttét azonban újabb és újabb akadályok hiúsították meg. Most mégis megvalósulni látszik a film-terv.

Terry Gilliam hosszú évekkel ezelőtt fogott hozzá Don Quijote történetének megfilmesítéséhez, a szereplők között Jean Rochefort és Johnny Depp neve is felmerült. A folyamat egyszer már odáig haladt, hogy a forgatásokat is megkezdték, pénzügyi akadályok miatt azonban ezt meg kellett szakítani, de a rendező nem mondott le ötlete megvalósításáról. Majdnem hasonló sorsra jutott a következő terv, a Doktor Parnassus és a képzelet birodalma is, amikor a forgatás közben elhunyt a főszerepet játszó Heath Ledger lassan két évvel ezelőtt. A filmet azonban megmentette Jude Law, Colin Farrell és Johnny Depp beugrása, így az alkotás megvalósulhatott, és jövő januárban nálunk is bemutatásra kerül a végeredmény.

Miután a viharfelhők elvonulni látszanak Terry Gilliam feje fölül, ismét korábbi film-terve létrehozásán dolgozik, de szinte a kezdetektől kell felépítenie ismét a Don Quijote köré fonódó történetet és a stábot. Jelenleg a főszereplő színész személye a vita fő tárgya, ám várhatóan sem a rendező, sem a producerek esetében nem lesz akadálya, hogy a korábban Sztálint, és a Keresztapa hűvös nyugalmú ügyvédjét is megformáló Robert Duvall alakítsa majd a bogaras, örök romantikus lovagot. A színész mindenesetre kedvezően nyilatkozik a szerepről, jelenleg a pénzügyi háttérről szóló megállapodások zajlanak, és ha mindenben sikerül megegyezni, indulhat is a forgatás, amelyre várhatóan Spanyolországban kerül majd sor.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei