2009. december 15.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Zac Efron beszólogat Orson Welles-nek

A Kamera által homályosan című film rendezője, Richard Linklater legújabb alkotásának központi alakja Orson Welles, aki még 30 éves kora előtt örökre beírta nevét a média történelmébe híressé vált rádiójátékával és elsöprő sikerű filmjével. Zac Efron egy színházrajongó fiatalembert alakít a Me and Orson Welles-ben, aki az iskolai tanulmányok helyett inkább a színjátszásban bontakozna ki.

Az 1915-ös születésű Orson Welles már színházi rendezőként sikeres volt, amikor a CBS rádiócsatornán végrehajtotta máig egyedülálló merényletét a Világok harca című rádiójáték elkészítésével. A műsorban ugyanis olyan élethűen adták elő H.G. Wells fantasztikus regényét, amelyben a Földet megszállják az idegenek, hogy az USA több pontján valóságnak hitték az eseményeket az emberek, és hatalmas pánik tört ki. A műsor természetesen világra szóló ismertséget szerzett fiatal készítőjének, így korábbi független próbálkozásai után hamarosan lehetőséget kapott, hogy Hollywoodban is próbára tegye rendezői tehetségét. 1941-es, Az aranypolgár (Citizen Kane) című alkotásával a rádiózás után a filmkészítést is forradalmasította, hiszen a film mind témájában, mind nézőpontjában egyedi műnek számított kortársai között, ráadásul a rendezés mellett Welles a forgatókönyvet is maga készítette, és a főszerepben is őt láthatjuk.A Me and Orson Welles a sokoldalú alkotó életének korai szakaszára koncentrál, amikor még az 1930-as évek második felében színházban, a new-yorki Mercury Theater-ben tevékenykedett. A zseni alakját egy fiatal fiú szemszögéből szemlélhetjük, aki az unalmas iskolai tananyag magolása helyett inkább színházi színészként szeretne sikeres lenni, és jól látja, hogy remek lehetőség lenne erre az Orson Welles által rendezett Ceasar című darab. A fiút alakító Zac Efron mellett Welles-t Christian McKay formálja meg, a női főszerepben pedig az egykori Júliát, Claire Danes-t láthatjuk. Az alkotás hazájában a napokban került bemutatásra, és a kritikusok tetszését azonnal el is nyerte. A magyar bemutató időpontja egyelőre még nem tisztázott, de az alábbi előzetes alapján van mire várnunk.


Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Baloghadam 2010-01-09 21:15:57
Nos olvastam a cikket meg vagyok lepődve az irottakon mert meg néztem az emlitett filmre vonatkozo szám adatokat és le voltam döbbenve mert az államokban tavaly novemberben kezdték el forgalmazni a filmet és itt derült ki hogy zac nem jo komoly filmben mert a film totális bukás lett ime az edigi bevétel a november 25-ei forgalmazás ota 985,515 dollár és ez ha jolsejtem nem téves adat mert külföldi forgalmazásra valo utalás nincs ami azt jelzi hogy ha jol sejtem hogy itt nem lesz a film mozikban csak idővel vagy egyátalán nem lesz. és itt a bizonyiték ara amit az előbb utaltam : http://boxofficemojo.com/movies/?id=mean dorsonwelles.htm ha netán valaki nem hinné el.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei