2010. január 6.Pataki Andrea
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Viharszigetben Hitchcock szelleme kísért

Még soha nem volt ekkora nyomás egy Scorsese-film forgatásán, mondja Leonardo DiCaprio, akinek a Viharsziget már a negyedik közös munkája a mesterrel. - Már akkor gyanút fogtam, amikor Martin filmes kurzust tartott a stábnak jóval a forgatás kezdete előtt - meséli DiCaprio.

- Eleve nagyon alapos, mindig pontosan elmagyarázza, mit szeretne, és megszállott gyűjtő, minden műfajból megvannak neki a legfontosabb filmek, és ezeket mutogatja példaként. Ennek jegyében először klasszikus detektíves filmeket néztünk: Premingertől a Laurát, a Kísért a múltat Tourneurtől, és persze Hitchcocktól a Szédülést. Ez utóbbi Martin nagyon alaposan elemezte, ebből lehetett sejteni, hogy a Viharsziget nemcsak egyszerű thriller lesz, hanem tisztelgés is Hitchcock előtt.

DiCaprio nagy feszültséget érzett a forgatáson - jó értelemben. - Martin minden filmnek úgy megy neki, hogy mindent vagy semmit. Ezzel mindenkiből kihozza a maximális energiát, mert senki nem akar szégyenben maradni. Eddig minden közös munkánk során nagy nyomás alatt dolgoztunk, de most erre rátett egy lapáttal, hogy a Viharsziget helyenként nagyon félelmetes tudjon lenni.

Az ötvenes években játszódó történetben egy rendőrbíró (DiCaprio) egy őrült gyilkos után nyomoz, aki megmagyarázhatatlan módon eltűnt a Viharszigeten található börtönszerű elmegyógyintézetből. Munkája közben hurrikán tör a szigetre, és rabok is fellázadnak. Dennis Lehane regénye, amelyből a film készült, magyarul is nagy sikert aratott.

Shutter Island
Hazai bemutató: 2010. március 4.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei