2010. január 7.Pataki Andrea
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Arany Glóbusz: a többség Clooney-ra fogad

Szokás szerint megkérdezték Amerika húsz vezető kritikusát, szívük szerint kinek adnák idén az Arany Glóbuszt legjobb színész kategóriában. A húszból tizenegy George Clooney-ra szavazott, aki az Egek ura című filmben nyújtott alakításával rég nem tapasztalt rajongást váltott ki egyszerű nézőkből és vitriolos tollú ítészekből egyaránt.

Clooney-t az Oscar-díjeső biztos befutójának tartják, bár a hivatalos jelöléseket csak február 2-án ismerheti meg a világ. Az Arany Glóbuszok sorsa hamarabb eldől, január 17-én tartják az átadót.

Az Arany Glóbuszokat a Hollywoodban akkreditált Külföldi Tudósítók Szövetsége ítéli oda (egyetlen magyar tagja van: Návai Anikó), ezért a testület döntése gyakran nem amerikai, hanem európai ízlést tükröz. Az Egek uráért azonban az amerikai kritikusok még jobban rajonganak, mint a külföldi tudósítók, azt is lehet tudni, miért: beletrafált a korszellembe. Csak néhány idézet:

"Ebben a filmben minden igaz" - Larry King

"Minden korszaknak megvan a maga legendás színésze. A harmincas éveké Clark Gable volt, egy évtizeddel később Gary Coooper, most pedig George Clooney" - Mick LaSalle, SAN FRANCISCO CHRONICLE

"Jason Reitman, az Egek ura rendezője a mai Amerika lüktető pulzusán tartja kezét" - Gene Shalit, TODAY

Az Egek ura hőse egy kirúgási szakértő, aki városról városra repül, hogy kedvesen, de könyörtelenül levezényelje a leépítéseket. Fél életét repülőgépeken és terminálokon tölti, élvezi, hogy nem felelős semmiért, de aztán találkozik egy csodálatos nővel (Vera Farmiga), gondolkodóba esik, és lassan rájön, hogy mihez kezdhetne magával.

Up in the Air
Hazai bemutató: 2010. február 18.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei