2010. január 8.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mozi premierek: Woodstock a kertemben, Sherlock Holmes, Barátom Eric

A 2010. január 7-i héten ízelítőt kapunk a moziban a Woodstock fesztivál felejthetetlen hangulatából, érkezik hozzánk a XXI. század képére formált Sherlock Holmes, egy csendes folyású, kedves angol vígjáték, és egy gyönyörűen fényképezett magyar utópia is.

Woodstock a kertemben

A fiatal Elliot hazaköltözik szülei lerobbant moteljébe, hogy segítsen fellendíteni a családi vállalkozást. Eleinte erre nem sok remény látszik, és félő, hogy elárverezik a házat a fejük fölül, amikor azonban a fiú tudomást szerez róla, hogy a szomszédos városkában meghiúsult egy hippi-fesztivál, mert a helyiek nem adtak engedélyt a megrendezésére, felveszi a kapcsolatot a szervezőkkel, és a motelt, valamint a környező dombokat javasolja helyszínként. Azután kicsit elcsodálkozik, mikor emberek százezrei kezdenek a környékre áramlani, és a hatalmas tömeg alaposan felülírja a számításait, nem beszélve arról, hogy végül a könnyű-zene történetének legnevezetesebb fesztiválja kerül megrendezésre, bizony az ő kertjében.

Eredeti cím: Taking Woodstock
Besorolás: zenés film
Nemzetisége: amerikai
Rendező: Ang Lee
Forgatókönyvíró: James Schamus (Elliot Tiber és Tom Monte könyve alapján)
Operatőr: Eric Gautier
Zene: Danny Elfman
Szereplők: Demetri Martin (Elliot Tiber), Emile Hirsch (Billy), Paul Dano (VW-es srác), Eugene Levy (Max Yasgur), Liev Schreiber (Vilma)
Forgalmazó: Budapest Film

***


Sherlock Holmes

Az angolok legélesebb eszű nyomozója, Sherlock Holmes már éppen apátiába esne újabb felderítendő furfangos bűncselekmény híján, de szerencsére Lord Blackwood halála és titokzatos feltámadása újabb feladatot ad neki, amely minden testi és mentális képességét igénybe veszi. Ráadásul érzelmileg sem tud független maradni az eseményektől, hiszen felbukkan az ügyben Irene Adler, akihez korábban gyengéd szálak fűzték, és akiről nehéz eldönteni, hogy maga is veszélyben van, vagy esetleg részt vesz a fondorlatos események bonyolításában.

Besorolás: akció, krimi
Nemzetisége: amerikai
Rendező: Guy Ritchie
Forgatókönyvírók: Michael Robert Johnson, Anthony Peckham és Simon Kinberg
Operatőr: Philippe Rousselot
Zene: Hans Zimmer
Szereplők: Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes), Jude Law (Dr. John Watson), Mark Strong (Lord Blackwood), Rachel McAdams (Irene Adler)
Forgalmazó: Intercom

***


Barátom Eric

Kivel ne fordult volna elő, hogy elképzelt egy valódi találkozást kedvenc énekesével/színészével/sportolójával, kigondolta, hogy mit is mondana neki, és biztos milyen kellemesen elbeszélgetnének. Eric Bishop, az angol postás kicsit tovább is megy ennél: képzeletbeli beszélgetéseiben a Manchester United legendás játékosával, Eric Cantonával, saját hétköznapi életének, családjának problémáira keres megoldást, és mivel egy csendes, visszafogott stílusban szórakoztató, de életigenlő filmről van szó, talál is.

Eredeti cím: Looking for Eric
Besorolás: vígjáték
Nemzetisége: angol, francia, olasz, belga, spanyol
Rendező: Ken Loach
Forgatókönyvíró: Paul Laverty
Operatőr: Barry Ackroyd
Szereplők: Steve Evets (Eric Bishop), Eric Cantona (Eric), Stephanie Bishop (Lily)
Forgalmazó: Cirko Film

***


Adás

Mi történne, ha egy napon a világ összes képernyője elsötétülne, és megszűnne adást közvetíteni? Az embernek először pozitív dolgok jutnak eszébe: biztosan többet foglalkoznánk egymással, többet olvasnánk, több időt töltenénk a szabadban… Igen ám, de ezzel leállna a monitorokon vezérelt infrastruktúra, közte olyan apróságok, mint az élelmiszer-termelés, a kórházak, nem kapnánk híradást semmilyen módon, hogy mi történik a világban. Információs társadalom információ nélkül, hm-hm. A Fekete kefe rendezője egy ilyen utópia bemutatásával győzi meg a nézőt, mennyire életünk részévé vált már a színes képernyő.

Besorolás: dráma
Nemzetisége: magyar
Rendező: Vranik Roland
Forgatókönyvírók: Vranik Roland és Barta András
Operatőr: Pohárnok Gergely
Zene: Vranik Krisztián és Kalotás Csaba
Szereplők: Rátóti Zoltán (Vilmos), Hajduk Károly (Ottó), Terhes Sándor (Henrik)
Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei