2010. január 13.Csillag Zita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyarországon is a legsikeresebb film az Avatar

Az Avatar című film fantasztikus sikert aratott hazánkban. A december 17-i bemutatója óta eltelt idő alatt a minden idők legnagyobb bevételeit tartalmazó filmek listáján az első helyre lépett 791 118 550 Ft bevételével, maga mögé utasítva az eddig bajnok Jégkorszak 3-at, melyért 773 049 380 forintot fizettek a pénztáraknál, valamint a Mamma Mia! című alkotást, mely így a harmadik helyre került.

Ez azért is különleges, mert film ilyen rövid idő alatt még nem került ilyen magas pozícióba a fent említett toplistán.

Úgy tűnik James Cameron tényleg nem túlzott, amikor a világ királyának nevezete magát. Az Avatar az Egyesült Államokban is már majdnem minden mozis rekordot megdöntött, és amit még nem, azt az előrejelzések szerint a jövő héten fogja és úgy válik majd minden idők legsikeresebb filmjévé a tengerentúlon, letaszítva ezzel a Titanic című alkotást, mely szintén James Cameron rendező munkája.

A december 17-i bemutató óta hazánkban összesen 561 967-en váltottak jegyet a Sam Worthington, Sigourney Weaver és Zoe Saldana főszereplésével készült filmre, amire az elmúlt hétvégén is újabb 82 113 néző volt kíváncsi.

Ez azt is jelenti, hogy szokatlanul zsúfoltak voltak a hazai mozik: természetesen az Avatar vonzotta a legtöbb nézőt, de a második helyezett Sherlock Holmes is különlegesen népszerű: a csütörtöki nyitónapjától vasárnapig kivételesen sokan, 66 248-an vettek rá jegyet.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei