2010. február 7.Szeifert Natália
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mozipremierek: Kapitalizmus: Szeretem! és Kilenc

A héten mutatják be az amerikai film fenegyerekeként is emlegetett Michael Moore új dokumentumfilmjét a Kapitalizmus: Szeretem! című alkotást (Capitalism: A Love Story). Vetítik továbbá a Nine című musicalt is, ami meglepő módon a Kilenc címet kapta a hazai fordítóktól.

Úgy látszik, a zenés filmek újra reneszánszukat élik Hollywoodban. Elég ha a High Scool Musical-ek egész sorozatára gondolunk, vagy a Mamma mia! -ra.

A Nine-ban, vagyis a Kilencben olyan sztárok fakadnak dalra, és repítenek minket a hatvanas évekbe, mint Sophia Loren, Nicole Kidman, Penelope Cruz vagy Judi Dench, amit a magam részéről kíváncsian várok. Az irigylésre méltó férfi főszerepben Daniel Day-Lewis lesz látható (és hallható).

*


Michael Moorral nem árt vigyázni. A sokkumentaristának is nevezett nagydarab amerikai ugyanis olykor jól megfogja hazája negatívumait, és elkapja a vezetők (hogy mást ne mondjak) előnytelen oldalát, de amilyen szellemesen tud szemtelenkedni, és a jó európai néző szívét melengetően kellemetlenkedni, éppen annyira hajlamos leegyszerűsíteni, emiatt aztán néha épp csak egy hajszál választja el a dogmatizmustól.

Az Oscar-díjas rendező most a 2008-ban kibuggyant, s azóta folyóként áradó világválság kapcsán járja körül a kapitalizmus rendszerét a több, mint 120 perces Kapitalizmus: Szeretem! című filmjében.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei