2010. február 9.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Meryl Streep és Sandra Bullock egymásnak esik a 2010-es Oscar-ért

A Julie és Julia - Két nő egy recept című filmért immár 16. alkalommal Oscar-díjra jelölt Meryl Streep-et és a Blind side című dráma főszerepéért esélyes Sandra Bullock-ot tartják legesélyesebbnek a nyerésre, Hollywood pedig jelenleg a két nő vérre menő harcától hangos, amelyben nem marad el az egymásnak küldött fenyegető üzenetek, és jelképes, szurkálódó ajándékok küldözgetése sem.

Meryl Streep-et tulajdonképpen a színésznők királynőjének tartják, és nem csak a nézők között hatalmas a népszerűsége, de a szakmán belül is, hiszen összesen 90 darab díj-jelölést, ezen belül pedig 85 valóban kézhez kapott elismerést tudhat magáénak. A fenti jelölések közül 16 Oscar volt, amelyek közül az 1979-es Kramer kontra Kramer mellékszerepéért, valamint 25 évvel ezelőtt a Sophie választása című film főszerepéért vihette haza ténylegesen a díjat, azóta pedig minden egyes jelölése évében üres kézzel távozott. Tavaly is csalódnia kellett, amikor a Kételyben alakított szigorú apáca szerepével ismét nem sikerült elnyernie az Oscar-zsűri kegyeit, ezért 2010-ben ismét fékezhetetlen lendülettel száll versenybe egy újabb díjért.

Sandra Bullock leginkább vígjátékairól ismert, sosem tartották egy Oscar-kaliberű színésznőnek, és eddig az Akadémia nem is méltatta figyelemre akár egy jelölés erejéig sem. A 2009-es évben azonban meglepte mind közönségét, mind a filmszakmát a The blind side című drámában nyújtott alakításával, ami egy hátrányos helyzetű, focista álmokat dédelgető afroamerikai fiú felemelkedéséről szól egy középosztálybeli család és egy kitartó nő segítségével, ez utóbbit formálja meg a színésznő. Jó előjel a számára, hogy a Golden Globe-díjat neki ítélték játékáért a dráma kategóriában, akkor azonban Meryl Streep-pel nem kellett versenyeznie, hiszen ő a vígjáték kategóriában indult (és nyert). Az Oscar esetében azonban műfaj szerint nem különböztetik meg a legjobb színésznőnek járó elismerést, hasonlóan a Filmkritikusok díjához, ahol az előző hónapban nem tudott dönteni a zsűri, és végül a két színésznőt megosztottan jutalmazták.

Mivel mindketten úgy érzik, hogy igen szoros a verseny, a két színésznő közötti feszültség egyre nő, és mint az utóbbi napokban kiderült, személyes csatározást folytatnak. Mindez azzal kezdődött, hogy Sandra Bullock fenyegető üzenetet hagyott Meryl Streep hangpostáján, amire az idősebb színésznő egy halott virágokat és a rövid, ám velős "Dögölj meg!" üzenetet tartalmazó csomaggal válaszolt, A kolléganők azóta is csípős megjegyzésekkel kedveskednek egymásnak minden lehetséges úton, és tekintettel arra, hogy a díjkiosztóig még hátra van egy hónap, az ellenségeskedés tovább fajulhat. Az ilyen, kívülről kissé nevetségesnek tűnő csatározások eredménye szokott lenni egyébként a nevető harmadik diadala, így a tyúkper jelen esetben akár a legjobb színésznő kategóriában szintén jelölt Helen Mirren, Carey Mulligan vagy Gabourey Sibide meglepetés-győzelmét hozhatja.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei