2010. február 14.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Valentin nap: A legemlékezetesebb filmes lánykérések

Tekintettel a Valentin napra összeállítottuk a legemlékezetesebb filmes lánykérések listáját, figyelembe véve viszont azt, hogy ilyenkor amúgy is a kelleténél cukrosabb és szívecskésebb a levegő, a válogatás szempontja nem elsődlegesen a tömény romantika, sokkal inkább egy-egy vicces, egyedi vagy megdöbbentő momentum volt.

Majd egyszer - Az álom tudománya

A világ egyik legkedvesebb romantikus filmje ez, a nézőt már az első képkockáktól leköti a hétköznapi külsejű szereplők gazdag fantáziával kialakított, játékos világa, és ennek megfelelően a lánykérés is végtelenül aranyos. A Gael García Bernal által alakított Stéphane, nemes céllal ugyan, de betör szomszédnője, Stéphanie (Charlotte Gainsbourg) otthonába, majd mikor a lány csúnyán hazazavarja, könnyek között fekszik az ágyán, és telefonon kér bocsánatot. Miután kiválasztottja tájékoztatja a férfias viselkedés alapvető követelményeiről, a fiú megkérdezi tőle: "Hozzám jönnél, mikor 70 éves leszel, és már nincs mit veszítened?". A jövőbeli házasság ténye aztán további vicc tárgyát képezi a filmben, hangsúlyozva az időskori szex előnyeit.

Félszegen - Forrest Gump

Ez a film (többek között) egy nem mindennapi férfi, és egy olyan nő kapcsolatáról is szól, akit ennek a férfinak a feltétel nélküli szeretete tesz különlegessé, mindannyian tudjuk, "mint a borsó, meg a héja". Miután számos váratlan és mesés találkozás tarkítja kettejük viszonyát, a lánykérésre a leghétköznapibb körülmények között, egy esti tévézés után kerül sor, mégis emlékezetes marad. Forrest meglepően realista képet alkot magáról, amikor azt mondja Jenny-nek: "Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, mi a szerelem", garantáltan nem felejti el, aki egyszer is látta.

Gyűrű nélkül - Felkoppintva

A média ranglétráján lassan de biztosan felfelé kapaszkodó, karrierista Allison (Katherine Heigl) és a nála fiatalabb, minden ambíciót nélkülöző, legszívesebben dilis barátai között szívogató Ben (Seth Rogen) egyéjszakás kalandjuknak köszönhetően éppen közös gyermeküket várja. Habár egyikük sem hasonló párt képzelt el magának, adnak a kapcsolatnak egy esélyt, és a fiú a házasság lehetőségével is meglepően hamar megbarátkozik. Mivel azonban egyik napról a másikra él, és nem engedhet meg magának egy eljegyzési gyűrűt, üres ékszeres-dobozzal, sűrű fogadkozások közepette kéri meg Allison kezét. A jelenetnek tagadhatatlanul van egy vicces felhangja, egészében véve mégis nagyon helyes.

Házassági szerződéssel vagy anélkül - Kegyetlen bánásmód

A Beverly Hills-i milliárdosok kedvenc válóperes ügyvédje, a George Clooney által alakított Miles maga is szép vagyont gyűjtött össze "pénz-mentő" válási stratégiájának köszönhetően, és éppen egy zűrös ügy kapcsán ismerkedik meg az ellenállhatatlan Marylin-nel (Catherine Zeta-Jones) is. Kettejük kapcsolatát mind üzleti, mind magánéleti téren erőteljesen befolyásolja a megtámadhatatlan Massey-féle házassági szerződés, ami természetesen a lánykéréskor is szerepet kap, csak ekkor még azt nem lehet eldönteni, kinek a javára is dolgozik tulajdonképpen az értékes papírdarab.

Színpadon, őrjöngő tömeg előtt - A nyughatatlan

Ahogy a Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon főszereplésével készült filmben, úgy a valóságban is, Johnny Cash élete nagy részben szerelméről, June Carter-ről szólt. Tekintettel viszont a férfi nehéz természetére a már többször csalódott énekesnő meglehetősen nehezen adta be a derekát, hogy szerelmük házassághoz vezethessen. Számtalan visszautasítás után Johnny egy koncerten, egyik közös daluk eléneklése közben, hatalmas tömeg előtt tesz ismét egy elkeseredett kísérletet, hogy végre elhangozzon az "igen", a végkimenetel persze nem lehet kétséges.

Amikor a nő térdel - Nász-ajánlat

Ez a film különösebb fantázia nélkül másolja a romantikus filmek megszokott "fordulatait", büszkélkedhet viszont egy darab igazán egyedi jelenettel, és ezzel meg is felel a címe kapcsán felmerülő elvárásoknak. A karrierjében abszolút a férfi-szerepnek megfelelni kívánó Margaret (Sandra Bullock) ugyanis amerikai tartózkodási-engedélyének védelmében, miután éveken keresztül gyötörte előléptetésben reménykedő, mulya beosztottját (Ryan Reynolds), még a "házasság rabigájába" is belekényszeríti a férfit. Az alkunak viszont ára van: a legforgalmasabb New York-i utca járókelőinek szeme láttára, térden kell férjül kérnie Andrew-t.

A gyerekkori haver részéről - Kisasszonyok

A kosztümös filmeknek valamiért velejárója az elviselhetetlenül szentimentális lánykérés, lehetőleg giccses díszletek között, és a lehetetlen, klisékkel zsúfolt szövegekkel erőlködő színészek részéről bamba arckifejezés kíséretében, ez pedig nincsen másképp a Kisasszonyok esetében sem. Valamiért mégis emlékezetes marad a Winona Ryder és Christian Bale között lezajló patakparti beszélgetés, talán azért, mert bár túlzóan ideális, de mindenkinek titkos vágya, hogy egy olyan ember, akit a legjobb barátjának tekint, és akivel számtalan kamaszkori csíny és élmény köti össze, megkéri, hogy a házasságban is legyen társa.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei