2010. február 15.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Johnny Depp filmet rendez Keith Richards-ról

Az igen népszerű színész már nem először ül rendezői székbe, és korábbi tapasztalataiból merítve ezúttal úgy döntött, a Rolling Stones gitárosáról, Keith Richards-ról készít filmet. Műfaji szempontból azonban mégis újításról van szó Johnny Depp karrierjén belül, hiszen jelen esetben dokumentumfilmről van szó.

Johnny Depp fiatalkorában egy rockzenét játszó banda gitáros tagja volt, evidens tehát, hogy zenei példaképeit is a műfaj legnagyobbjai között kereste. Keith Richards, a Rolling Stones nevezetes gitárosa iránti rajongását sosem rejtette véka alá, mitöbb, amikor A Karib-tenger kalózai bemutatásra került, a színész mindenhol elújságolta, hogy hatalmas népszerűségnek örvendő karakterét Richards-ról mintázta, a zenészt pedig olyan büszkeséggel töltötte el ez az elismerés, hogy a 2007-es folytatásban szerepet is vállalt Jack Sparrow kapitány apjaként.

Kettejük barátságát szándékozik Depp a gitárosról szóló dokumentumfilmmel megkoronázni, amiről egyelőre csak annyit árult el, hogy napokon belül hozzálát a munkálatokhoz, de részletes információval nem szolgált például arról, hogy elsősorban a főszereplő zenei életére vagy az olyan magánéleti balhéira fókuszál majd, mint amikor Richards állítólag olyan módon szándékozott közelebb kerülni halott apjához, hogy szippantott a hamvaiból.

Ez egyébként Johnny Depp második rendezői próbálkozása, először A halál ára elkészítéséhez ült a direktori székbe 13 évvel ezelőtt. A családja megélhetését saját pénzért eladott kínhalálával biztosító indián története, amelyben ő maga játszotta a főszerepet, partneréül pedig nem kisebb nevet, mint Marlon Brando-t sikerült szerződtetnie, meglehetősen nagy falat volt a rendezőként még gyakorlatlan Depp számára, és az erős alapsztori és briliáns szereposztás ellenére sem sikerült a filmet széles körben népszerűvé tenni. Talán a dokumentum-film műfaja lesz az, amiben sikerül kiköszörülni ezt a csorbát.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei