2010. február 22.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Bourne-rejtély rendezője megfilmesíti a leghíresebb börtönlázadást

A mozivásznon is bemutatásra kerülő, leghíresebb amerikai börtönlázadás 1971-ben tört ki a New York állambeli Atticán, a rabok humánusabb életkörülmények érdekében kezdeményezték, közvetlenül pedig egy San Quentin-ben történt gyilkosság robbantotta ki, és leforgásának néhány napja alatt számos halálos áldozatot követelt.

A közel 40 halott mellett, ami igazán híressé tette ezt a lázadást, az a hatóságok durva közbelépése volt, hiszen ez több túsz, és a börtön civil dolgozóinak halálát jelentette, ez pedig hatalmas botrányhoz vezetett Amerika- és világszerte. Azóta több filmkészítő is merített ebből a szomorú eseményből, amikor börtön-lázadásos jeleneteit megkomponálta, közvetlenül Attica azonban egyelőre Al Pacino Kánikulai délután című filmjében elhangzott monológjával vonult csak be a filmtörténetbe.

Ez azonban hamarosan megváltozik, hiszen Doug Liman, aki a Nyomás!, A Bourne-rejtély és a Mr. és Mrs. Smith című filmeket készítette, elhatározta, hogy produceri minősítésben vászonra viszi a megtörtént brutális eseményeket. A forgatókönyv elkészítésével Geoffrey Fletcher-t bízta meg, aki a Precious: Based on the novel Push by Sapphire című dráma scriptjéért jelenleg az Oscar-várományosok listáját gyarapítja, az alkotói brigád többi tagjáról azonban egyelőre nincs hír, de még bőven van idő, hogy kialakuljon a végleges csapat, hiszen a bemutatót 2012-re tervezik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei