2010. február 28.Kovács Enikő
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mozi premierek: Hajrá Bliss!, Éli könyve, Mindenki megvan

Kétszer is láthatjuk Drew Barrymore-t a 2010 február 25-i héten a moziban, hiszen rendezői bemutatkozásában is vállal egy aprócska szerepet, a Mindenki megvan című filmben pedig Robert De Niro lányát alakítja, ezeken kívül pedig érkezik egy látványos utópia Denzel Washington főszereplésével, egy Erdélyben játszódó kőkemény dráma, Sas Tamás pedig újabb vígjátékkal örvendezteti meg a nézőket.

Hajrá Bliss!

Drew Barrymore első rendezésében a kamaszkori útkeresés buktatóit és szépségeit választotta témaként. Ez az útkeresés pedig kerekeken történik, de nem road-movie-ról van szó, egyszerűen csak arról, hogy a főszereplő Bliss egy görkorcsolyás lánycsapatban találja meg önmagát, valamint a menekülést ex-szépségkirálynő anyja elől, aki belőle is szeretne Barbie-babát faragni, és az álmos kisvárosból, amelynek eseménytelensége csapdába zárja a kamasz-lelket.

Eredeti cím: Whip it!
Besorolás: vígjáték
Nemzetisége: amerikai
Rendező: Drew Barrymore
Forgatókönyvíró: Shauna Cross
Operatőr: Robert D. Yeoman
Zene: The Section Quartet
Szereplők: Ellen Page (Bliss), Juliette Lewis (Iron Maven), Marcia Gay Harden (Brooke)
Forgalmazó: Palace Pictures

***


Éli könyve

A föld civilizációját atomháborúk pusztították el, a romok között tengődő néhány túlélő fölött kegyetlen motoros bandák uralkodnak. Ebben az ingerszegény sivatagban zarándokol egy igen furcsa idegen, látszólag különösebb cél nélkül, amikor azonban egy kisvárosba tér, és ott maga is összeütközésbe kerül a vérszomjas banditákkal, kiderül, hogy az emberiség utolsó reménységét (hajh) őrzi tulajdonképpen, és bármit hajlandó megtenni azért, hogy ez a kincs ne kerülhessen illetéktelen kézbe.

Eredeti cím: The book of Eli
Besorolás: akció, thriller
Nemzetisége: amerikai
Rendező: Albert és Allen Hughes
Forgatókönyvíró: Gary Whitta
Operatőr: Don Burgess
Zene: Claudia Same, Atticus és Leopold Ross
Szereplők: Denzel Washington (Éli), Gary Oldman (Carnegie), Mila Kunis (Solara)
Forgalmazó: Intercom

***


Mindenki megvan

Frank Goode hosszú munkásévei után megérdemelt pihenését tölti, és eldönti, hogy több időt szentel családjának. Szeretettel készül felnőtt gyermekei hálaadás-napi látogatására, és szomorúan veszi tudomásul, hogy a családi összejövetelt egyesével szépen mind lemondják. Sebaj, ő maga kerekedik fel, hogy az ország különböző pontjain végiglátogassa szakmájukban és magánéletükben (szerinte) igen sikeres csemetéit, majd szemtől szemben legyen kénytelen realizálni az álmoknál sokkal hétköznapibb valóságot. Az alaptörténet egy 20 évvel ezelőtti olasz film (Mindenki jól van) remake-je, és az akkori főszereplő, Marcello Mastroianni helyét egy másik színész-isten, Robert De Niro veszi át.

Eredeti cím: Everybody’s fine
Besorolás: családi dráma
Nemzetisége: amerikai
Rendező és forgatókönyvíró: Kirk Jones
Operatőr: Henry Braham
Zene: Dario Marianelli
Szereplők: Robert De Niro (Frank), Drew Barrymore (Rosie), Kate Beckinsale (Amy), Sam Rockwell (Robert)
Forgalmazó: Fórum Hungary

***


Varga Katalin balladája

A címszereplő Varga Katalin-t és tíz éves fiát a családapa kíméletlenül utcára teszi, amikor tudomására jut, hogy a fiú nem saját gyermeke. A kicsi falu közössége is kiközösíti a hűtlenséggel vádolt nőt, aki sötét titkának egyedüli birtokosa, és most hosszú vándorútra indul, hogy revansot vegyen az őt ért sérelmekért. Az Erdélyben játszódó magyar nyelvű film egy angol rendező első alkotása, aki munkájáért Az év felfedezettje díjat nyerte el tavaly az Európai Filmakadémiától.

Besorolás: dráma
Nemzetisége: angol, román
Rendező és forgatókönyvíró: Peter Stickland
Operatőr: Győri Márk
Zene: Geoffrey Cox és Steven Stapleton
Szereplők: Péter Hilda (Varga Katalin), Tankó Norbert (Orbán), Roberto Giacomello (Gergely)
Forgalmazó: Filmklik Kft.

***


Szinglik éjszakája

Négy barátnő, Juli, Edit, Adrienn és Zsófi sok-sok évvel ezelőtt megfogadta, hogy véd- és dacszövetségüket semmi nem bomlaszthatja fel, főleg nem egy betolakodó férfi, ezért sosem hajlandók a házasság rabigájába hajtani fejüket. Egyikük azonban nem tud ellenállni egy jóképű angol kérő vonzerejének, és nem csak a házasságba, de a külföldre költözésbe is beleegyezik a férfi kedvéért. A barátság mindenek felett, így a másik három lány, fintorogva bár, de vállalja a koszorúslányok szerepét, sőt ők lesznek azok, akik a családi ereklyeként tisztelt drága eljegyzési gyűrű nyomába erednek, amikor az értékes darabnak lába kél.

Besorolás: vígjáték
Nemzetisége: magyar
Rendező: Sas Tamás
Forgatókönyvírók: Szajki Péter, Kovács M. András és Zsigmond Nóra
Operatőr: Miklauzic Márton
Zene: Bende János
Szereplők: Hámori Gabriella (Juli), Gallusz Nikolett (Zsófi), Szávai Viktória (Adrienn), Nagy Ilona (Edit), Seress Zoltán (Zsé), Scherer Péter (taxis)
Forgalmazó: Movieline

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei