2010. március 17.bb
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Heti mozipremierek: Komfortos mennyország, Mocskos zsaru, Akvárium

A 10. héten öt különböző műfajú film várja a mozirajongókat: egy angol dráma tinédzserkori szerelemről; az Oscar-díjas Peter Jackson új filmje tragédiával, gyilkossággal; egy amerikai krimi egy korrupt nyomozóval a főszerepben; egy izgalmas űrhorror Dennis Quaid főszereplésével, és az ifjúságot célzó animációs film, rengeteg sárkánnyal.

Akvárium

Egy fiatal lány, nagyra törő ambíciók, álmok: egyszerű külvárosi helyszín, azonban koránt sem egyszerű történet várja az Akvárium című angol dráma nézőit. A Katie Jarvis által megformált Mia hétköznapi tinédzserlány, zűrös családdal, és egy álommal, amelyért bármire képes volna. Hip-hop táncosnő szeretne lenni, azonban ez sokkal nehezebb, mint ahogyan azt valaha is gondolta volna. A helyzetet csak bonyolítja, hogy időközben beleszeret anyja újdonsült pasijába, így az amúgy sem egyszerű élete még komplikáltabbá válik, beborítják a vágyak, és küzdelme még hiábavalóbbá válik. Az Akvárium a való világról szól, telis tele érzelemmel, mégsem sziruposan - minden bizonnyal a valódi drámák kedvelőinek kedvence lesz.

Eredeti cím: Fish Tank
Műfaj: dráma
Hossz: 123 perc
Gyártás éve: 2009
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Andrea Arnold
Forgatókönyvíró: Andrea Arnold
Operatőr: Robbie Ryan
Vágó: Nicolas Chaudeurge
Szereplők: Katie Jarvis, Michael Fassbender, Harry Treadaway, Jason Maza, Charlotte Collins, Rebecca Griffiths, Sarah Bayes, Chelsea Chase

*


Komfortos mennyország

A Vágy és vezeklés című filmben bemutatkozott Saoirse Ronan ezúttal egy 14 éves, halott kislányt alakít Peter Jackson legújabb filmjében, a Komfortos mennyországban. A gyermek gyilkosság áldozata lett, és a másvilágról igyekszik segíteni apjának, hogy az tisztázhassa halálának körülményeit. A film Alice Sebold könyve alapján készült, ami bestseller lett, kérdés, hogy a belőle készült mozi milyen sikert arat majd a Gyűrűk Ura rendezőjének tolmácsolásában.

Eredeti cím: The Lovely Bones
Műfaj: amerikai-angol-új-zélandi film
Hossz: 139 perc
Gyártás éve: 2009
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Peter Jackson
Író: Alice Sebold
Forgatókönyvíró: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens
Operatőr: Andrew Lesnie
Vágó: Jabez Olssen
Szereplők: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Stanley Tucci, Susan Sarandon, Michael Imperioli, Jake Abel, Amanda Michalka

*


Mocskos zsaru - New Orleans utcáin

Vajon lehet-e még újat mondani, ha egy korrupt rendőrről, drogokról és bűnözésről van szó? Werner Herzog rendező mindenesetre megpróbálkozik vele, és ehhez a lehető legjobb embert választja főszereplőnek: Nicolas Cage-et. A lecsúszott zsaru a legsötétebb ügyletekbe keveredik, emberrablás, drogügyletek, gyilkosság - és mindez a Katrina hurrikán sújtotta New Orleans árnyékában zajlik.

Eredeti cím: Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans
Műfaj: krimi
Hossz: 122 perc
Gyártás éve: 2009
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Werner Herzog
Forgatókönyvíró: William M. Finkelstein, Victor Argo, Paul Calderon, Abel Ferrara, Zoë Lund
Zeneszerző: Mark Isham
Operatőr: Peter Zeitlinger
Vágó: Joe Bini
Szereplők: Nicolas Cage, Val Kilmer, Eva Mendes, Jennifer Coolidge, Brad Dourif, Fairuza Balk, Shawn Hatosy, Xzibit

*


Pandorum

A borzongás és a misztikum kedvelőinek is kedveznek ezen a héten a filmforgalmazók, a Pandorum című amerikai-német horrorfilmben ugyanis megvan minden, ami egy kis összebújva-rettegéshez kell: egy elhagyott űrhajó, amnéziás asztronauták, és valami félelmetes, ami rájuk vadászik a hajón. Dennis Quaid és Ben Foster izgalmas titkokra derítenek fényt az űrben, folyik vér is, nem is kevés, Christian Alvart rendező tehát megtett mindent, hogy kiszolgálja a horror-rajongók igényeit.

Műfaj: horror
Hossz: 108 perc
Gyártás éve: 2009
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Christian Alvart
Forgatókönyvíró: Travis Milloy
Operatőr: Wedigo von Schultzendorff
Zene: Michl Britsch
Vágó: Philipp Stahl
Szereplők: Dennis Quaid, Ben Foster, Cam Gigandet, Antje Traue, Cung Le, Eddie Rouse, Norman Reedus

*


Sárkányvadászok

Egy jóslatból indul el a történet, melyben Arthur, az öreg király egy hatalmas sárkánytól rettegve két semmitől meg nem ijedő vadászt bíz meg a fenevad kézre kerítésével. Azonban nem minden az, aminek látszik: a két vándor, bár elvállalja a feladatot, valójában nem is vadászok. Zoé, a király unokahúga azonban ezt nem tudja, és lelkesen csatlakozik hozzájuk, hogy együtt vadásszák le a Világfaló sárkányt. Hogy hogyan bánik el egy kislány és két hamis vadász egy sárkánnyal - ez derül ki a másfél órányi könnyed, szórakoztató filmből. Mindemellett az is a Sárkányvadászok mellett szól, hogy a szereplők olyan magyar színészek hangján szólalnak meg, mint Reviczky Gábor, Tahi-Tóth László, vagy Görög László.

Eredeti cím: Chasseurs de dragons / Dragon Hunters
Műfaj: animációs film
Hossz: 80 perc
Gyártás éve: 2008
Korhatár: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Arthur Qwak, Guillaume Ivernel
Forgatókönyvíró: Frédéric Lenoir, Arthur Qwak
Zeneszerző: Klaus Badelt
Vágó: Soline Guyonneau

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei