2010. március 26.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jancsó Miklós életműdíjat kap a Febiofest filmfesztiválon

Munkássága elismeréseként Jancsó Miklóst életműdíjjal tünteti ki a méltán híres pozsonyi Febiofest nemzetközi filmfesztivál. A világhírű magyar filmrendező személyesen veszi át az elismerést 2010. március 28-án, vasárnap este Pozsonyban ünnepélyes keretek között.

Pénteken kezdődik Pozsonyban a hetedik művészet nemzetközi ünnepe, a Febiofest filmfesztivál. Szlovákia rangos filmes eseménye Jancsó Miklóst életműdíjjal tünteti ki, melyet a világhírű magyar alkotó személyesen vesz át vasárnap este Pozsonyban.

A jeles alkalomból a Febiofest felejthetetlen Jancsó-filmeket tűz műsorra: a locarnói díjas Szegénylegények (1965), a Fényes szelek (1968), a Cannes-ban díjazott Még kér a nép (1971), a chicagói díjas Szerelmem, Elektra (1974), a Velencében kitüntetett Szörnyek évadja (1986) és a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten (1998) című játékfilmeket vetítik Pozsonyban. A fesztivál közönségének a hétvégén személyesen is alkalma lesz találkoznia a világhírű filmnyelv-újítóval.

A Febiofesttel párhuzamosan a közkedvelt berlini Brotfabrik mozi is műsorra tűzi Jancsó Miklós több játékfilmjét a napokban. A retrospektív vetítéssorozathoz kapcsolódva a tekintélyes Berliner Zeitungban terjedelmes interjú jelent meg a magyar rendezővel "Mozi, mint a méz - Jancsó Miklós a nagy magyar filmrendező a jó királyokról, filmről és valóságról" címmel.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
vircsaft 2010-03-26 11:15:51
ez a faszi olyan mint egy múmia de nagyon bírom. Megérdemli a díjat
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei