2010. március 28.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Carey Mulligan lép Audrey Hepburn helyére a My Fair Lady-ben

Régóta hallat magáról a My Fair Lady újradolgozása, de a szereplőgárda még mindig nem teljes. Az már biztos, hogy az Oscar-díjra jelölt Carey Mulligan lép majd Audrey Hepburn helyére, azt azonban még nem lehet tudni, hogy ki próbál meg majd úrinőt faragni a Carey Mulligan által megformált Eliza Doolittle-ből. Hány sikeres bőrt lehet még lehúzni a 8 Oscart nyert alkotásról?

Carey Mulligan lehet, hogy elveszítette idén az Oscart, de játéka annyira meggyőző volt, hogy felkérték egy 8 Oscart nyert film főszerepére. A My Fair Lady története, zenéje valószínűleg a legtöbb ember számára ismert, hiszen a George Cukor által rendezett, 1964-ben bemutatott nagy sikerű musical után a történetet számos alkalommal feldolgozták már Magyarországon és külföldön egyaránt. Eliza Doolittle úrinővé válása nagy sikert aratott a ’60-as években. Ehhez nagyban hozzájárulhatott Audrey Hepburn személye is, attól függetlenül, hogy alakításáért Oscar-díjra nem jelölték. A szereplőgárda a mai színészfelhozatalt figyelembe véve elég ígéretesnek tűnik. Eliza Doolittle-ből, a virágáruslányból, akit Carey Mulligan alakít majd, valószínűleg Hugh Grant fog úrinőt faragni, Higgins professzor szerepében. A forgatókönyvet pedig az Oscar-díjas brit színésznő, Emma Thompson írja.

Nagy kockázatot vállalnak azok, akik egy hosszú idő óta sikereket elkönyvelő alkotást próbálnak feldolgozni. Az alapmű, George Bernard Shaw Pygmalion című színpadi műve, melyből a George Cukor által rendezett film készült, már a nagy sikerű film bemutatása előtt is ismert volt. Híressé és közkedveltté mégis a 8 Oscart nyert alkotás tette. Elegendő-e a sikerre vitt történet, a sokak által ismert cím és nevek az újabb sikerhez, vagy a szereplőknek és a rendezőnek valami újat kell mutatniuk ahhoz, hogy 2010-ben is learassa a babérokat az elavulni nem látszó "szegénylány" musical?

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei