2010. március 31.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Angelina Jolie ördögi mostohát játszik a Csipkerózsika feldolgozásában

Március elején mutatták be Magyarországon az Alice Csodaországban című nagysikerű filmet. A hírek szerint Tim Burton újabb gyermektörténetet dolgoz fel. Az Alice sikere után a Csipkerózsika rendhagyó feldolgozására készül: a történetet ezúttal a gonosz mostoha, Maleficent szemszögéből mesélnék el, akit nem más fog alakítani, mint Angelina Jolie.

Csipkerózsika történetét egy francia meseíró, Charles Perrault írta le először, de ismertté a Grimm fivérek, majd a Disney 1959-es feldolgozása által vált. Az utóbbi években nagy sikereket érnek el az élőszereplős meseadaptációk. 2007-ben készült el a Bűbáj, melyben Giselle-t, a szépséges hercegnőt a gonosz királynő száműzte a rajzfilmvilágból. A film újdonságként hatott, és előkészítette az idei nagydobást, az Alice Csodaországbant. Az Alice hatalmas sikert aratott Amerikában, és úgy tűnik, a magyar közönségnek is tetszik. Tim Burton és Linda Woolverton párosa a látszat szerint működőképes, így nem csoda, hogy a Disney a legújabb adaptációra is őket kérte fel.

Nem hagyományos módon kívánják feldolgozni a minden gyermek által ismert Csipkerózsika történetét. A gonosz mostoha, Maleficent (magyar mesében Demona) szemszögéből lesznek láthatóak az események, ezért is kapja a film a Maleficent címet. Számos dolog változhat még a film körül, de a jelenlegi hírek szerint a címszereplőt Angelina Jolie alakítja majd. Joliet különféle szerepekben láthattuk már az évek során, most megmutathatja, hogyan birkózik meg a gonosz mostoha szerepével.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei