2010. április 21.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kirsten Dunst a Pókember karjaiból Von Trier Melancholiájába zuhan

Hajrá csajok!, Mona Lisa mosolya, Marie Antoinette és a Pókember 3 része után Kirsten Dunst valószínűleg elérkezett színészi karrierjének csúcspontjára. Lars von Trier Charlotte Gainsbourg helyett Kirsten Dunst-ot kérte fel legújabb filmje, a Melancholia női főszerepére. A színésznőnek ezzel lehetősége nyílik arra, hogy kilépjen a szerelmi történetek és vígjátékok világából.

A legfrissebb hírek szerint Lars von Trier soron következő filmjének, a Melancholiának a korábbi hírekkel ellentétben nem Charlotte Gainsbourg lesz a főszereplője, hanem Kirsten Dunst. Nagy kihívást jelenthet a lélektani katasztrófafilmként definiált Trier-film Kirsten Dunst számára, akit eddig vígjátékok és szerelmes történetek főszereplőjeként láthattuk. 2000-ben volt ugyan egy műfaji váltása, amikor A holló 3. - A megváltás szereplőjeként tűnt fel a vásznon, de Bharat Nalluri akcióthrillere nem tűnik elegendő bevezetésnek az Apokalipszis rendezőjéhez. Trier szereplőválasztásra való érzékenységét azonban nem lehet kétségbe vonni: felejthetetlen élményt nyújtott az Antikrisztus két szereplője, Willem Defoe és Charlotte Gainsbourg, így ha Triernek Kirsten Dunst kell, biztosan lát benne fantáziát.

Kirsten Dunst mellett a Melancholia szereplője lesz még Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, Udo Kier és a hírek szerint Charlotte Gainsbourg is. A 7 millió dolláros költségvetésű film producere, Peter Aalbaek Jensen azt ígéri, a film romantikus lesz, Lord Byron módjára. Ha ezt a kijelentést Trier ígéretéhez csatoljuk, mely szerint nincs több happy end, a rendező korábbi filmjeiből kiindulva elképzelhetővé válik a Melancholia világa. A film forgatását a tervek szerint még az idén befejezik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei