2010. július 16.Csillag Zita
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Christopher Nolan Eredet című filmje körül sok a furcsaság

Egyre valószínűbb, hogy az Eredet az év legizgalmasabb, legfurcsább filmje. De ha vannak is kritikusok, akik ebben kételkednének, abban valószínűleg ők is egyetértenek, hogy A sötét lovag rendezőjének új filmje az év legtöbb átverést tartalmazó mozidarabja, amely folyton új váratlan fordulattal lepi meg nézőit.

Nem is csoda: az átverések sora már a forgatáson megkezdődött. Alig egy hete Tom Hardy, a film egyik szereplője azt nyilatkozta, hogy figuráját, "A hamisító"-t azért volt könnyű eljátszania, mert hamar rájött, ezt a karaktert igazából saját magáról formázta az író-rendező: úgyhogy, ő egyszerűen csak a rendezőjét utánozta a jeleneteiben. A színész a forgatás vége felé meg is kérdezte Chrisopher Nolan-t, hogy igaz-e, amit feltételez, és ő határozott igennel válaszolt.


Christopher Nolan


A különös az, hogy nemrégiben Leonardo DiCaprio, a film főszereplője is egészen hasonlót mesélt egy újságírónak: feltűnt neki, hogy a figurája igencsak hasonlít a rendezőre, és amikor ő erről érdeklődött nála, a direktor úr megerősítette a feltételezését... sőt, meg is köszönte neki, hogy ilyen éles szemmel elemzi a karaktert.

Hogy vajon a rendező igazat mondott-e, vagy csak a színészek érezték úgy, hogy valamire rájöttek Christopher Nolan képzelete szülte világ eredetéről, azt nem tudhatjuk meg, de talán megsejthetjük miután magunk is végignéztük a rendkívül különleges alkotást.

Inception
Hazai bemutató: 2010. július 22.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei